Kužki - februar

  Koronavirus je zavladal v našem oddelku – na srečo samo kot rdeča nit raziskovanja in učenja preko igre. Še bolj se zavedamo, kako pomembno se je družiti v mehurčkih, kihati in kašljati v rokav, si pravilno umivati roke, zdravo jesti in se veliko gibati na svežem zraku. Nič nas ni strah, saj vemo, da imamo z vsem tem moč, da virus preženemo. K nam je zavil tudi pust, ko so v vrtcu plesale, se smejale in po Igu paradirale maškare.

  Zajčki - februar

  Prišel je težko pričakovani čas, ko smo ponovno prišli nazaj v vrtec. Prišli smo še z večjim veseljem, ker smo se s prijatelji srečali v novih prostorih naše enote. Hitro smo se navadili na novo igralnico, še posebej pa smo navdušeni nad igriščem. Februar zaznamuje Slovenski kulturni praznik, zato smo tudi mi spoznavali življenje Franceta Prešerna. Naučili smo se slovensko himno ter s tehniko trganke izdelali slovensko zastavo. Na pustni torek smo se spremenili v pustne šeme, ki so z rajanjem in plesom preganjale zimo.

  Zajčki - oktober

  Oktober smo pričeli s Tednom otroka s sloganom Odgovor je pogovor. V tem tednu smo se družili s sosednjo skupino Kužki. Imeli smo prireditev Pokaži kaj znaš, kjer smo se skupine predstavile s petjem, plesom in igranjem na glasbene cevi. Skupaj smo ustvarili jesensko sliko s tiskanjem listov. Odšli smo na pohod na Pungart, kjer smo uživali v iskanju jesenskih plodov. Jeseni v vrtcu ne moremo pričeti brez obiska Tetke Jeseni, ki nam je zaplesala svoj jesenski ples, vsakemu otroku pa je podarila jabolko.

  Zajčki - september

  V septembru so se na polju razcvetele sončnice. Zato smo tudi našo garderobo spremenili v polje sončnic, ki smo jih slikali po opazovanju. Veliko smo se igrali v gozdu, na polju, ob slabem vremenu pa smo našo igralnico spremenili v telovadnico ali v glasbeno učilnico, kjer smo uživali v igranju na glasbene cevi.

  Lunice - september

  Po poletnih počitnicah smo se vrnili v naš vrtec in medse sprejeli nekaj novih prijateljčkov. Z navdušenjem smo ustvarjali in uživali v igri s prijatelji. Obiskala pa nas je tudi teta Jesen in nas obdarila z obilico jesenskih plodov.

  Lunice - oktober

  Jesen je ravno pravi čas za kuhanje jabolčno-hruškovega kompota. Tudi ježek na svoje bodice nabada hruške in jih nosi v svoj brlog.
  Naše vzgojiteljice so nam odigrale pravljico Hrčkova hruška.

  Lunice - februar

  Po vrnitvi z dooolgih počitnic nas je v vrtcu čakalo velikooo dela. Praznovali smo Prešernov dan, rajali na pustni torek in ustvarjali srčke za praznik ljubezni. Vmes smo se na vrtčevskem hribu nadihali svežega zraka in razgibali naše nogice.

  Februar pri Zvezdicah

  V vrtcu smo ena velika družina. Skrbimo za smeh, zdravje in se veselimo skupne igre. Vmes pa seveda tudi kaj novega izvemo.

  Januar pri Zvezdicah

  Po daljši odsotnosti smo spet skupaj. Lepo se je igrati s prijatelji.

  Oktober pri Zvezdicah

  Mesec je bil kratek. Teden otroka in malo igranja s prijatelji. A vseeno je bilo prisrčno in poskočno.

  Zvezdice

  Prvi mesec v novem šolskem letu, v novi igralnici, v pričakovanju novih dogodivščin. Raziskovali smo okolico, se igrali v igralnici in seveda praznovali.

  RADI TELOVADIMO (Miške)

  Uživamo v gibalnih dejavnostih, poligonih, vožnji s kolesi in poganjalci, povzpeli pa smo se tudi po stopnicah v zgornjo telovadnico. Kadar je slabo vreme oblikujemo plastelin, se igramo namizne igre ali pa se preprosto igramo kar si želimo.

  ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA (Miške)

  Novo šolsko leto nam je prineslo tudi selitev v novo igralnico- igralnico Miške. Vreme je bilo skoraj cel mesec lepo, zato smo izkoristili vsak dan za igro na igrišču ali v gozdu.

  Praznovali smo tudi rojstna dneva in imeli plesno zabavo.

  Otroci iz skupine Bibe ustvarjamo nova doživetja

  Oktobra smo pri Bibah že ustvarjali, praznovali še en rojstni dan, plesali, prepevali, igrali na male inštrumente, na parkirišču pred vrtcem pa smo si v tednu otroka ogledali ostale skupine otrok, ki so zapele nekaj pesmic.
  Izdelali smo jesensko dekoracijo, nabirali naravni material in se z njim igrali, z lepljenjem sličic smo celo spoznavali primerno in neprimerno obnašanje. Seveda vsega še nismo razumeli, veliko pa vendar.

  Prvič v vrtec (Bibe)

  Otroci iz skupine Bibe, ki smo septembra prvič obiskale vrtec na Golem, smo se na novo okolje hitro navadili. Z zanimanjem smo pričeli nabirati nove izkušnje, uživali smo v igri na prostem in v igralnici, praznovali prvi rojstni dan, hodili na sprehode, raziskovali naravni material. Komaj smo čakali na nove dogodoivščine.

  Strani