OBVESTILO - ORGANIZACIJA DELA V ZADNJEM TEDNU AVGUSTA

  obveščamo vas, da bodo od ponedeljka, 26. 8. 2019, dalje odprte vse enote Vrtca Ig.

  Prav tako že v ponedeljek pripeljete otroka v enoto, igralnico, v kateri bo njegov oddelek nastanjen v novem šolskem letu. Vzgojiteljice vaših otrok vas bodo, v primeru, da oddelek menja igralnico, pravočasno obvestile kam pripeljete otroka.

  V kolikor je prišlo do kadrovske spremembe strokovnih delavk oddelka, smo vas o tem že obvestili, drugače par vzgojiteljic ostaja isti.

   

  MESEC MAREC V SKUPINI MUCKI

  Meseci hitro minevajo, saj se vedno veliko dogaja. V mesecu marcu smo rajali ob pustu in se prelevili v različne pravljične junake, zaigrali smo predstavo babica Zima, še vedno z veseljem obiskovali gozd ter se ob prvih sončnih žarkih igrali na igralih.

  GIBANJE NA ZRAKU (Račke)

  Končno so se začeli topli, suhi dnevi. Le-te smo izkoristili za preživljanje časa na igrišču, v peskovniku, na različnih igralih in pa terasi.  S tem smo urili fino in grobo motoriko in pa predvsem smo pilili naše komunikacijske spretnosti in gradili odnose z otroki iz starejših skupin.

  AVTOMOBILI (Račke)

  Vožnja z različnimi vozili je del našega vsakdana. Zato smo se v vrtcu odločili in dejavnosti prilagodili našim najmlajšim nadobudnežem. Naredili smo svoj avtobus, se vozili s tricikli, si izdelali svoja vozila iz kartonastih škatel, poleg pa še uporabili svojo otroško domišljijo in svoje zadnjice 'zbasali' v vse mogoče škatle. Ali veste, da so avtomobilčki uporabni tudi za slikanje?

  OD GLAVE DO PETA (Račke)

  V mesecu aprilu smo se posvečali gibanju in pa spoznavanju svojega telesa. Vsako jutro smo se razgibavali ob pesmici OD GLAVE DO PETA (Grega in Facko). Organizirali smo Gibalno dopoldne na temo NELY IN CEZAR-ja. Pripravili smo različne postaje, kjer smo gibali ob slikovnih navodilih že omenjenih pravljičnih likov. 

  LJUBEZEN JE V ZRAKU (Račke)

  Mesec marec je mesec ljubezni.  Mi smo jo spoznavali preko naših staršev, naših družin. Osvojili smo pesmico in ob njej zaigrali na male inštrumente. Opazili pa smo tudi ljubezen v naravi, v gozdu. Raziskali smo, kako ptice poskrbijo za svoj naraščaj. Sami smo se preizkusili v pletenju gnezda.  Ker pa nam je bilo delo zanimivo, prijetno, smo si vzeli čas in ga raziskovali ves mesec.

  PUST LAČNIH UST (Račke)

  Ker smo še majhni otroci, se radi prestrašimo pustnih šem, čeprav so nam po drugi strani izredno zanimive. Tako smo se v skupini dobro pripravili na PUSTA.  Na začetku smo se začeli preoblačiti v krila in različna pokrivala. Potem smo spoznavali naša občutja. Tako smo bili, ko je prišel PUST, zelo pogumni ob obisku prijateljev s KURENTI (čeprav je bil zvonec zeloooo glasen) in pa ob samem pustnem plesu.

  MESEC JUNIJ V SKUPINI MUCKI

  Mesec junij je prinesel vročino pa tudi nekaj indijanske zabave. Nismo sicer klicali dežja, smo pa peli, plesali, naredili smo si oblačila, postavili smo indijanski šotor, poslali smo pismo indijanki, ki nas je je na koncu tudi obiskala.

  MESEC MAJ V SKUPINI MUCKI

  V mesecu maju smo nadaljevali s projektom Trije prašički ter iz škatel zgradili hišo, sodelovali smo na ustvarjalnem natečaju ter naredili gožico Doris v naravni velikosti. Udeležili smo se prvega krosa v Vrbljenah. Obiskali smo arboretum ter se z vlakom odpravili v Kamnik.

  MESEC APRIL V SKUPINI MUCKI

  Meseca aprila nas je, kot se spodobi, presenetil dež, odpravili smo se na orientacijski pohod v dežnih plaščih. Preživeli smo zanimivo dopoldne, opravili vse naloge in se prebili do zaklada. Obiskala nas je ga. Tanja, ki nam je predstavila, kako pravilno skrbimo za svoje zobe. Pripravili pa smo tudi razstavo najljubših knjig. Pričeli smo s projektom Trije prašički.

  MESEC MAREC V SKUPINI MUCKI

  Meseci hitro minevajo, saj se vedno veliko dogaja. V mesecu marcu smo rajali ob pustu in se prelevili v različne pravljične junake, zaigrali smo predstavo babica Zima, še vedno z veseljem obiskovali gozd ter se ob prvih sončnih žarkih igrali na igralih.

  INDIJANSKA VAS PRI ŽABICAH

  V juniju smo se otroci skupine Žabic veliko potepali in tako spoznavali nove stvari. Prvič smo odšli na izlet z vlakom in to v Kamnik, sprehodili smo se čez železniško postajo, spoznali delo strojevodje, ogledali smo si znamenitosti kraja Kamnik. Odšli smo na izlet z avtobusom v Ljubljano in si skupaj z otroki skupine Medvedki ogledali predstavo Kača Vanda v zelenem gozdu na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana. Poleg tega pa je bil mesec pester z indijanskimi dejavnostmi.

  MAJ PRI ŽABICAH

  Meseca maja smo spoznali vode na vse možne načine. Izvedli smo veliko različnih poizkusov, se igrali v »vodnem kotičku«, ugotavljali kaj plava in kaj potone, kaj se v vodi topi in kaj ne, naredili poizkus tako, da smo vodo očistili. Odšli pa smo tudi na kros v Vrbljene, pretekli določeno razdaljo in si osvojili medalje. Nato smo nadaljevali z različnimi športno-gibalnimi igrami.

  ŽABICE APRILA

  April je bil pri Žabicah v znamenju teme »EKOLOGIJA«. Temo smo začeli s tem, da so otroci povedali kaj si predstavljajo, da ta beseda pomeni in slišali sva različna mnenja in razmišljanja. Veliko smo se pogovarjali, razvrščali slike odpadkov na pravo barvo zaboja, odpravili smo se do ekološkega otoka na Ig ter tam razvrstili prave smeti, ki smo jih odnesli kar s sabo. Konec meseca pa smo za dan Zemlje odšli v gozd, kjer smo imeli pravo čistilno akcijo. Ta mesec smo tudi pospravili igrače ter se igrali z odpadnim materialom. Otroci so bili pri tej igri vedno bolj domišljavi.

  Strani