POLETNA ORGANIZACIJE DELA

  Spoštovani starši!

  V času poletnih počitnic bodo dislocirane enote Vrtca Ig predvidoma zaprte:

  - enota SONČEK do predvidoma 21. 8. 2020,

  - enota STUDENČEK od 6. 7. do predvidoma 21. 8. 2020,

  - enota MAVRICA od 6. 7. do predvidoma 21. 8. 2020,

  - enota HRIBČEK od 20. 7. do predvidoma 21. 8. 2020.

  Za vse otroke, ki bodo potrebovali varstvo, bo dežurna enota KRIMČEK, Cesta na Kurešček 70. Poslovni čas enote je od 5.30 do 16.45.

  Kapljice - junij

  V mesecu juniju smo se počutili že počitniško, saj smo kar sredi igralnice lovili ribe in se zelo zabavali. Uredili smo si pričeske. Radovedno smo kukali v slikanico Mavrična ribica, ki nas je spremljala vsak dan. Iz papirja smo si izdelali tudi hobotnico, ki je bila polna malih skrivnosti.

  Lunice - junij

  Neskončno veseli, da smo zdravi nazaj, uživamo v igri s prijatelji v vrtcu. Daleč najljubše so nam še vedno luže, če pa jih ni, zavijemo radi v peskovnik, gozd ali senco za vrtcem. Tudi v igralnici skupaj razvijamo domišljijo, s petjem in pripovedovanjem pred drugimi pa samozavest. S pohodom v Mah, ko se nam smejal je Mali sonček, smo utrjevali vztrajnost in hojo, z zaključnim srečanjem s starši v gozdu pa si ustvarili nove spomine.

  Iskrena hvala vsem otrokom in staršem, ker ste z zaupljivostjo v iztekajočem se šolskem letu soustvarjali prijetne dneve.

  Vrtičkanje- Zvezdice

  Ko smo se po koronskih »počitnicah« vrnili v vrtec, smo se najprej lotili naših zeliščnih gredic. Hišnik nam je pripeljal velika korita, v katera smo skrbno presadili dišečo meto in žajbelj. Pri tem smo bili zelo spretni. Verjetno zato, ker smo v času karantene pridno vrtičkali tudi doma.

  ORGANIZACIJA DELA V PETEK, 26. 6. 2020

  V petek, 26. 6. 2020, bo za vse otroke Vrtca Ig organizirano dežurno varstvo v centralni enoti Krimček, Cesta na Kurešček 70. Poslovni čas enote je od 5.30 do 16.45.

  V priponki je razporeditev oddelkov po igralnicah.

  Želimo vam prijeten začetek poletnih počitnic.

  Prihod pomladi - Kapljice

  Radovedno smo pričakovali spremembo letnega časa, ko se narava prebudi in se odene v zeleno. V igralnici smo prepevali in igrali na male inštrumente. V sprostitvenem času pa smo se veselili obiska frizerjev, ki so urejali pričeske. Raziskovali smo skupaj s skupino Lunice, kje se skrivata krtek in miška in odkrivali zanimivosti njunega zemeljskega domovanja.

  Lunice marec

  Pojdimo na vrt pogledat, kaj delata miška in krt. Miška po vrtu drobenclja, krt zemljo ravna. Miška nabira rože za krta, krt luknjice vrta – luknjo za miško vrta, vrta, vrta, luknjo za krta vrta, vrta, vrta. V eni luknji miška spi, v drugi luknji krtek spi, ninaj, ninaj, ninaj, ni.

  Smo šli pogledat tudi mi, skupaj s prijatelji iz skupine Kapljice. Oboroženi s kanglicami in lopatkami smo raziskovali krtine - če smo srečali miško in krta? To vam povedo otroci.

  Joga - Zvezdice

  V mesecu februarju nas je obiskala vaditeljica joge in nam pokazala različne elemente, kot so ptič, kobra, mucek, strehica, ipd. S pomočjo joge se lahko umirimo in napolnimo svoje telo s pozitivno energijo. Te občutke smo doživeli tudi mi. Odločili smo se, da bomo v prihodnje tudi mi vsak dan izvajali »pozdrav soncu«.
  Znova pa je prišel tudi najbolj norčavi dan v letu – pust. Otroci so ta dan ostali doma, v vrtec pa so prišle pikapolonice, gasilci, ekipa Tačk na patrulji, Pike Nogavičke, princese in še mnoge druge maškare. Kako smo se zabavali!!!

  SPREJEM OTROK V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021

  V Vrtec Ig je bilo do vključno 29. 2. 2020 oddanih več vlog, kot je bilo prostih mest, zato je Komisija za sprejem otrok v vrtec na svoji seji dne 1. 6. 2020 obravnavala vloge, določila število točk po posameznih kriterijih in prednostni vrstni red otrok. 

   

  LETNIK

  ROJSTVA

  ŠTEVILO VLOG

  OBVESTILO O VRAČANJU OTROK V VRTEC V MESECU JUNIJU

  Spoštovani starši,

  obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 1. 6. 2020, dalje delo v vrtcu potekalo po ustaljenem načinu, tako kot pred zaprtjem vrtcev 16. 3. 2020.To pomeni, da bodo vse enote vrtca odprte po uradne poslovnem času, vzgojno delo bo potekalo v oddelkih, kjer imate vključene otroke.

  V skladu s priporočili NIJZ je do uradnega preklica še vedno:

  OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU VRTCA IG

  Spoštovani starši!

  Pojav novega koronavirusa pomeni dodatno tveganje v življenju in potrebo po spremembi obnašanja ter prilagoditvah. V vrtcu bomo izvajali ukrepe v obsegu, kolikor je to možno in izvedljivo zaradi narave dela in sposobnosti dojemanja otrok.

  Najpomembnejši ukrep za nadzor okužbe je, da bolni ostanejo doma. Higiena kihanja in kašlja ter vzdrževanje primerne razdalje sta ključnega pomena za omejevanje širjenja virusa.

  Prosimo vas, da za preprečevanju širjenja okužbe, dosledno upoštevate naslednje preventivne ukrepe:

  PONOVNO ODPIRANJE VRTCEV

  Spoštovani starši,

  iz medijev in od vsepovsod spremljate dogajanje v zvezi epidemijo koronavirus Covid - 19, ki nam je preprečila opravljanje naše dejavnosti v prostorih vrtca, tako kot smo bili običajno vajeni.

  Za nami je osem tednov odkar smo zaprli vrata vrtca. Prepričana sem, da ste ta čas v svojih družinah preživljali prijetne ure, včasih naporne, ampak vseeno zanimive, poučne, da ste imeli čas za pogovore, igro, skupno ustvarjanje, šport, morda kuhanje in druge zanimive aktivnosti.

  MESEC FEBRUAR V ODDELKU LISIČKE

  Viroze, prehladi, vročine in ostale bolezni nas kar ne spustijo iz svojih »krempljev«. Otroci, ki so bili prisotni v vrtcu, so se skoraj cel februar družili s prijatelji iz sosednje skupine. Šele pust nas je spet združil, da smo kot maškare lahko zaplesali v svoji igralnici. Z zamudo smo praznovali dva rojstna dneva, ob lepem vremenu smo šli z »bibo« na sprehod, malo smo tudi ustvarjali in se še naprej veliko igrali.

  PUST ŠIROKIH UST (Račke)

  Tudi v letošnjem šolskem letu smo nestrpno pričakovali obisk pustnih mask in norčij. Še preden smo smuknili v različne pustne maske in zarajali v maskah v našem vrtcu, smo se o samem pustu veliko pogovarjali, se preoblačili, se šemili, si izdelovali številne različne pustne pripomočke in maske na temo žabic. Poskrbeli smo  tudi za pustno podobo našega vrtca. Dogajanje smo zaključili z udeležbo v  pustni povorki na  22. Podkrimskem pustnem karnevalu na Igu na temo Grimmove pravljice ŽABJI KRALJ in pa s pustnim plesom v telovadnici vrtca.

  MUCA COPATARICA (Račke)

  ''Le kdo je ta nagajiva muca, ki vzame copatke, če jih ne pospravim?'', smo se spraševali? Odgovor smo dobili, ko nas je le-ta obiskala. Povedala nam je pravljico in z njo smo zaplesali. Odtiskovali smo podplate copat in  skrbno pospravljali copate na svoj znak.  Zelo zavzeto smo vadili  ročne spretnosti, če bomo kdaj tudi mi kot Muca Copatarica šivali copatke.  Za zaključek pa smo muco obiskali v gozdu, kjer nas je toplo sprejela in pogostila. Z veseljem jo bomo še kdaj obiskali!

  Strani