SPREMEMBA EKONOMSKE CENE VRTCA

  Obveščamo vas, da se bo s 1. 10. 2020, spremenila cena dnevnega programa v Vrtcu Ig (sklep Občine Ig v priponki).

  ORGANIZACIJA DELA KONEC MESECA AVGUSTA

  Spoštovani,

  v priponki se nahaja obvestilo in razporeditev oddelkov v tednu od 24. do 28. 8. 2020.

  OBVESTILO

  V priponki je obvestilo ustanovitelja o vrednostih radona v enoti Studenček in Sonček ter o predvideni obnovi prostorov starega vrtca.

  MESEC MAREC V ODDELKU MRAVLJICE

  Na začetku meseca marca nismo verjeli, da bo ta mesec za nas zelo kratek. Vseeno smo počeli res zanimive stvari. Peli smo ob električnem klavirju. Najbolj navdušeni smo se lahko tudi preizkusili v igranju na ta ,,čudežni,, instrument. Veliko smo ustvarjali (barvali žoge, barvali rožice s prav posebno metodo-s centrifugo). Ko pa nam je dopuščal čas pa smo se sprehodili do gozda. Nato pa smo zaradi izrednih razmer kar naenkrat ostali doma in to celo za dolga dva meseca.

  MESEC FEBRUAR V ODDELKU MRAVLJICE

  Februar je bil še en mesec prijetnega bivanja v vrtcu. V tem mesecu nas je obiskalo kar nekaj bolezni, zaradi katerih smo se precej časa družili s sosednjo skupino. Prišli so k nam in nam pokazali kako lahko razvrščamo barve, konec tedna smo bili tudi mi že pravi junaki v tej nalogi. Na deževne dni smo si čas krajšali z ustvarjanjem, tako so izpod naših rok nastali prav simpatični pingvini. Ugotovili smo tudi, da so naše mize v skupini lahko prav super poligon, tako smo svoje veščine urili s prenosom avtomobilov pod mizo. Za konec meseca pa nas je »obiskal« še pust.

  JUHUHU, PONOVNO V VRTEC (Sovice)

  Prvi mesec po karanteni smo se imeli v vrtcu zelo lepo. Prvih nekaj dni so se otroci zelo veliko igrali, saj so bili željni igre s prijatelji. Izrazili so željo po prebiranju Zelo lačne gosenice in tako smo z temo nadaljevali. Spoznali smo razvoj metulja, vsi skupaj smo sodelovali pri lutkovni predstavitvi zgodbice, skakali po gosenici iz obročev in še in še. Veliko sončnih dni smo preživeli v gozdu, kje smo plezali po hlodih, nabirali veje, storžke, gradili hišo, postavili ''ogenj''…. Da se ''zščitimo'' pred vročim soncem, pa smo izdelali prave poletne kape.

  POMLAD V VRTCU (Račke)

  Pandemija COVID-19 nam je v spomladanskem času malce prekrižala načrte.  Nas je pa v bistvu spodbudila, da smo še bolj aktivneje začeli preživljati čas v naravi, na svežem zraku. Veliko smo obiskovali gozd, igrišče pred vrtcem, peskovnik … Zabavali smo se na nešteto načinov. Na glavo, na noge, na ritko …  Resnično ni manjkalo zabave!

  POLETNA ORGANIZACIJE DELA

  Spoštovani starši!

  V času poletnih počitnic bodo dislocirane enote Vrtca Ig predvidoma zaprte:

  - enota SONČEK do predvidoma 21. 8. 2020,

  - enota STUDENČEK od 6. 7. do predvidoma 21. 8. 2020,

  - enota MAVRICA od 6. 7. do predvidoma 21. 8. 2020,

  - enota HRIBČEK od 20. 7. do predvidoma 21. 8. 2020.

  Za vse otroke, ki bodo potrebovali varstvo, bo dežurna enota KRIMČEK, Cesta na Kurešček 70. Poslovni čas enote je od 5.30 do 16.45.

  Kapljice - junij

  V mesecu juniju smo se počutili že počitniško, saj smo kar sredi igralnice lovili ribe in se zelo zabavali. Uredili smo si pričeske. Radovedno smo kukali v slikanico Mavrična ribica, ki nas je spremljala vsak dan. Iz papirja smo si izdelali tudi hobotnico, ki je bila polna malih skrivnosti.

  Lunice - junij

  Neskončno veseli, da smo zdravi nazaj, uživamo v igri s prijatelji v vrtcu. Daleč najljubše so nam še vedno luže, če pa jih ni, zavijemo radi v peskovnik, gozd ali senco za vrtcem. Tudi v igralnici skupaj razvijamo domišljijo, s petjem in pripovedovanjem pred drugimi pa samozavest. S pohodom v Mah, ko se nam smejal je Mali sonček, smo utrjevali vztrajnost in hojo, z zaključnim srečanjem s starši v gozdu pa si ustvarili nove spomine.

  Iskrena hvala vsem otrokom in staršem, ker ste z zaupljivostjo v iztekajočem se šolskem letu soustvarjali prijetne dneve.

  Vrtičkanje- Zvezdice

  Ko smo se po koronskih »počitnicah« vrnili v vrtec, smo se najprej lotili naših zeliščnih gredic. Hišnik nam je pripeljal velika korita, v katera smo skrbno presadili dišečo meto in žajbelj. Pri tem smo bili zelo spretni. Verjetno zato, ker smo v času karantene pridno vrtičkali tudi doma.

  ORGANIZACIJA DELA V PETEK, 26. 6. 2020

  V petek, 26. 6. 2020, bo za vse otroke Vrtca Ig organizirano dežurno varstvo v centralni enoti Krimček, Cesta na Kurešček 70. Poslovni čas enote je od 5.30 do 16.45.

  V priponki je razporeditev oddelkov po igralnicah.

  Želimo vam prijeten začetek poletnih počitnic.

  Prihod pomladi - Kapljice

  Radovedno smo pričakovali spremembo letnega časa, ko se narava prebudi in se odene v zeleno. V igralnici smo prepevali in igrali na male inštrumente. V sprostitvenem času pa smo se veselili obiska frizerjev, ki so urejali pričeske. Raziskovali smo skupaj s skupino Lunice, kje se skrivata krtek in miška in odkrivali zanimivosti njunega zemeljskega domovanja.

  Lunice marec

  Pojdimo na vrt pogledat, kaj delata miška in krt. Miška po vrtu drobenclja, krt zemljo ravna. Miška nabira rože za krta, krt luknjice vrta – luknjo za miško vrta, vrta, vrta, luknjo za krta vrta, vrta, vrta. V eni luknji miška spi, v drugi luknji krtek spi, ninaj, ninaj, ninaj, ni.

  Smo šli pogledat tudi mi, skupaj s prijatelji iz skupine Kapljice. Oboroženi s kanglicami in lopatkami smo raziskovali krtine - če smo srečali miško in krta? To vam povedo otroci.

  Joga - Zvezdice

  V mesecu februarju nas je obiskala vaditeljica joge in nam pokazala različne elemente, kot so ptič, kobra, mucek, strehica, ipd. S pomočjo joge se lahko umirimo in napolnimo svoje telo s pozitivno energijo. Te občutke smo doživeli tudi mi. Odločili smo se, da bomo v prihodnje tudi mi vsak dan izvajali »pozdrav soncu«.
  Znova pa je prišel tudi najbolj norčavi dan v letu – pust. Otroci so ta dan ostali doma, v vrtec pa so prišle pikapolonice, gasilci, ekipa Tačk na patrulji, Pike Nogavičke, princese in še mnoge druge maškare. Kako smo se zabavali!!!

  Strani