ENOTA KRIMČEK

Cesta na Kurešček 70, 1292 Ig

GSM: 041 667 763 

Poslovni čas enote: 5.30–16.45

 

UPRAVA

01 2802 330 (tajništvo),
01 2802 385 (ravnatelj), ravnateljica@vrtec-ig.si
01 2802 335 (pom.ravnatelja), pom.ravnateljice@vrtec-ig.si
01 2802 333 (računovodstvo + fax.), racunovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 329 (svetovalna služba), svetovalna.sluzba@vrtec-ig.si
01 2802 332  (dodatna strokovna pomoč), vzgojitelj.dsp@vrtec-ig.si                
01 2802 337 (OPZHR), opzhr@vrtec-ig.si
 
 

KUHINJA

01 2802 336 (vodja kuhinje), kuhinja.krimcek@vrtec-ig.si
 

Lisičke (01/ 28 02 386)
vzgojiteljica: LIDIJA KRAŠEVEC
pom.vzgojiteljice: ANDREJA RUPERT

Mravlje (01/ 28 02 387)
vzgojiteljica: NADJA SKUBIC
pom.vzgojiteljice: NINA JURCA

Veverice (01/ 28 02 388)
vzgojiteljica: VLASTA KOLAR
pom.vzgojiteljice: ŠPELA LEGIN

Ribice (01/ 28 02 389)
vzgojiteljica: IRENA PETROVČIČ
pom.vzgojiteljice: MARTINA PUCIHAR

Sovice (01/ 28 02 390)
vzgojiteljica: MAJA ŠULIGOJ
pom.vzgojiteljice: NINA MLAKAR

Račke (01/ 28 02 391)
vzgojiteljica: MATEJA MOŠKRIČ
pom.vzgojiteljice: ANA LENARČIČ

Miške (01/ 28 02 392)
vzgojiteljica: JANA KRISTAN
pom.vzgojiteljice: NATAŠA JAKIČ

Mucki (01/ 28 02 396)
vzgojiteljica: ANITA ZALETELJ
pom.vzgojiteljice: NUŠA JAPELJ

Žabice (01/ 28 02 397)
vzgojiteljica: MILENA MIKEC
pom.vzgojiteljice: SAMANTA MAVEC

Čebelice (01/ 28 02 395)
vzgojiteljica: SUZANA ZUPANČIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA CIMPERMAN

Ptički (01/ 28 02 394)
vzgojiteljica: POLONA ZRIMŠEK
pom.vzgojiteljice: MATEJA KRAMAR

Medvedki (01/ 28 02 393)
vzgojiteljica: MAJA ČUDEN
pom.vzgojiteljice: PETRA PETROVČIČ

  Enota Krimček, se nahaja v neposredni bližini gozda, sredi narave, ob cesti na Kurešček. Vrtec ima 12 oddelkov, v letošnjem letu imamo 5 oddelkov I. starostnega obdobja in 7 oddelkov II. starostnega obdobja. Igralnice I.starosti se nahajajo v pritličju, II.starost pa ima prostore v nadstropju. Vsi prostori za otroke so opremljeni po najnovejših standardih. V enoti je knjižnica, večnamenski prostor, telovadnica, kabineti za izvajanje individualnih dejavnosti; zunanjost vrtca pa je urejena v lepo in opremljeno otroško igrišče. V stavbi ima svoje prostore tudi uprava, centralna pralnica in centralna kuhinja, ki pripravlja obroke za enote Krimček, Studenček, Mavrica in Sonček.
   
  1. trakt
  Na gozdni jasi, ob robu gozda, poleg večje luže, živijo male gozde živali. To so veverice, mravlje, lisice ter ribice.
  Najstarejša skupina otrok so ribice, ki bodo v tem letu dopolnile 4 leta. Otroci so živahni, zvedavi, radovedni in vedno pripravljeni na nova raziskovanja. Tudi trma jim ni tuja.
  Otroci v oddelkih Lisičke, Mravlje in Veverice  so stari stare 1–2 leti. Septembra so prvič prestopili vrtčevski prag in odkrivajo zanimivosti bivanja v vrtcu. So mali raziskovalci, ki radi skačejo, poslušajo pesmice, rajajo in veliko objemajo.
  Skupno vse skupinam je veselje, smeh in glasba, zato radi skupaj zapojemo in zaplešemo. Tudi nagajivost nam ni tuja in to vzgojiteljice dobro vedo.
  2. trakt
  Na drugem traktu domujemo male Miške in Račke ter starejše Sovice. Miške ter Račke smo vesele, igrive in nagajive, starejše Sovice pa radovedne in ustvarjalne. Skupaj preživimo veliko časa, zato smo postali že pravi prijatelji. S svojimi vragolijami vzgojiteljicam popestrimo dan in skupaj ustvarjamo lepe spomine.
  3. trakt
  Smo veseli, razigrani,
  Smo otroci - velikani.
  Tukaj jemo, tukaj spimo,
  predvsem se radi veselimo.

  Razdeljeni smo v skupini,
  malih Žabic in Mačkonov,
  na 3. trakt so nas naselili,
  tam vse polno je balonov.

  Radi smo del vrtca Ig,
  ki zelo je nov in šik.
  Ko pa bomo res veliki,
  bomo skupaj le še na sliki.
  4. trakt
  Za devetimi gorami, za devetimi vodami, v osrčju gozda in daleč od mestnega vrveža,  je prebivalo skupaj 24 Ptičkov, 18 Medvedkov ter 23 Čebelic. Vsak dan so se igrali različne igre, najraje skrivalnice,ter igre v katerih so si razgibali svoje tačke, krila in tipalke. Kadar so bili prijatelji od igre že pošteno utrujeni, so si najraje privoščili sladek med. Toda nekega dne, ko so vsi planili v shrambo, da se spet posladkajo, spoznajo, da medu ni več. Kakšna tragedija! Zberejo se na jasi ter skujejo načrt. Zaradi njihovega dobrega sodelovanja in medsebojne povezanosti, so med zopet našli ter se sladkali do konca svojih dni.

  PRAZNIČNI DECEMBER PRI MUCKIH

  Meseca decembra smo se zelo veselili, zamislili smo si zimsko gozdno pravljico, pri čemer so nam pomagali tudi starši. Pričarali smo si pravljično vzdušje ter se z različnimi nalogami, ki nam jih je napisal Božiček, hitro približevali praznikom. Najbolj zanimiv je bil obisk poštarskega muzeja v Polhovem Gradcu.

  MESEC NOVEMBER PRI MUCKIH

  V mesecu novembru smo pričeli s športnim vrtcem pod vodstvom Mojce Rode. Vedno nas razveselijo z zanimivimi poligoni ter pripomočki. Otroci so bili zelo motivirani. Ta mesec pa si bomo zapomnili tudi po tradicionalnem slovenskem zajtrku, saj smo dobili prav poseben obisk.

  MESEC OKTOBER PRI MUCKIH

  Mesec oktober je bil namenjen raziskovanju. Spoznavali smo kmečka opravila, si na dolgih sprehodih ogledovali značilnosti naše občine, še vedno uživali v bližnjem gozdu. Najbolj od vsega pa si bomo zapomnili bučo velikanko, ki je krasila vrtčevsko igrišče.

  MESEC SEPTEMBER PRI MUCKIH

  Počitnice so bile hitro naokoli, spet se je začelo novo šolsko leto. Pri Muckih pa nimamo časa za počitek, praznovali smo že prvi rojstni dan, kjer smo plesali z baloni, izkoristili smo lepo vreme za sprehode, se igrali, telovadili ter spoznavali barve. Ni nam bilo dolgčas…

  ČAROBNI DECEMBER (Mravljice)

  Pa je tukaj čarobni mesec december. Z vzgojiteljicama smo okrasili kar dve smrečici za katere smo obeske izdelali sami. Spoznali smo svetlobno tablo in po njej »risali« z gresom. Pri tem smo se zelo zabavali. Sredi meseca so nam strokovne delavke v večnamenskem prostoru zaigrale zgodbo Frice in Frace, mi pa smo jo tako pozorno poslušali, da nas je obiskal celo dedek Mraz. Prinesel nam je nove igrače, ki smo jih pridno začeli uporabljati. Komaj smo ga čakali ta veseli mesec, pa je šel tako hitro mimo in veliko nas je odšlo na počitnice.

  JESENSKE DOGODIVŠČINE (Mravljice)

  V mesecu novembru je bila naša skupina končno popolna. V začetku meseca smo z odprtimi rokami sprejeli še zadnji dve "mravljici". Skupaj smo se predajali jesenskim dogodivščinam. V celoti smo si ogledali bučo, jo izpraznili, izrezali in poslušali celo zgodbico na njeno temo. Neko dopoldne v novembru smo se tako podali čez vrata v igralnico "Lisičk", kjer nam je njihova vzgojiteljica predstavila kamišibaj Razbita buča. V tem mesecu smo videli veliko dežja, zato so nas "obiskali" deževniki. Pridno smo jih "pospravljali" nazaj v zemljo.

  JEEEEE... SNEG JE (Miške)

  Veseli december je mimo. Mimo je naša peka piškotov in mimo je naša čajanka in pred praznično rajanje. Mimo je tudi dedek Mraz, predstava, ki smo si jo ogledali ter prvi sneg.  Res smo uživali v kepanju in raziskovanju mrzlega snega.

  VESELI DECEMBER (Lisičke)

  Otroci skupine Lisičke smo bili decembra zelo zaposleni. Okrasili smo našo igralnico, naredili lepljivo smrečico, na kateri smo vsak dan spreminjala okrasitev. Postavili in okrasili smo tudi smrečico na traktu. Ustvarjali smo novoletne voščilnice, okraske iz slanega testa, poslušali in prepevali smo pesmice, plesali, prebirali slikanice, se pogovarjali in praznovali rojstni dan. Ogledali smo si predstavo ´Frice in Frace´  in v naši igralnici nas je obiskal dedek Mraz, nam na kitaro zaigral pesmice in nam prinesel celo vrečo novih igrač.

  JESEN SE ZAKLJUČUJE ... (Miške)

  Otroci iz oddelka Miške se pripravljamo na veseli december. Izdelali smo si belo mesto, katerega smo sami pobarvali. Učili smo se hoditi po črti, peljati po črti avtomobile in si na črti izdelali pravi grad iz tulcev. Smo že veliki in zato tudi že zelo dobro plezamo po igralih. Le poglejte si kaj vse že znamo.

  ZDAJ SMO ŽE VELIKI (Miške)

  Pri "miškah" smo veliki. Večina od nas že pridno lula na kahlico in smo brez plenic. Sami jem in pijemo, se obujemo in sezujemo. Zelo radi pa se tudi skupaj igramo. Najraje imamo telovadnico in igre z žogo ter obroči.

  MESEC ČUTIL (Račke)

  V mesecu novembru smo urili svoja čutila. Zaznavali smo občutke ob mrzli in topli vodi, se sproščali ob zvokih gozda in masaži s storži, se bosi sprehajali po 'čutni poti'. Odpravili smo se ven na svež zrak, v blato in dež.  Ko nam vreme ni dovoljevalo bivanja zunaj, pa smo se svojih čutil lotili v telovadnici.  Mesec smo zaključili s čutilom za okus,  s katerim smo poizkušali Tradicionalni slovenski zajtrk.  Tako imamo sedaj dobro razvite vse svoje brbončice.

  DEJAVNOSTI V ODDELKU VEVERICE

  Mesec november je bil bolj deževen, zato smo se veliko zadrževali notri. Čas smo si krajšali na poligonih v telovadnici, poslušali smo kamišibaj Jabolko rdeče. Izdelali smo košare, ki so krasila naša okna v igralnici ter se hkrati učili razvrščanja po barvah. Konec meseca pa smo imeli tudi tradicionalni slovenski zajtrk. Posladkali smo sez domačim medom in jabolki, potem pa smo si skupaj z otroki iz drugih oddelkov ogledali še risanko Čebelica Maja.

  SONČEN OKTOBER (Veverice)

  Oktober nam je namenil lepo sončno vreme, zato smo ga s pridom izkoristili.

  Raziskali smo ploščad, peskovnike, hribčke okoli vrtca in tudi gozd. Prvič smo se podali na sprehod izven ograde vrtca z "bibo". Kmalu bomo postali pravi mojstri. Konec  meseca pa smo imeli skupni kostanjev piknik z ostalimi skupinami, jedli smo kostanj, prepevali pesmice in se poigrali z otroki iz drugih skupin.

  UVAJALNO OBDOBJE V ODDELKU VEVERICE

  V septembru smo imeli uvajalno obdobje. Naši dnevi so temeljili na medsebojnem spoznavanju in spoznavanju okolice. Večinoma smo se v prvem mesecu vsi lepo uvedli in z dobro voljo zakorakali v sončen oktober.

  JESENSKE LISIČKE

  Otroci iz skupine Lisičk  postajamo vedno bolj radovedni, zato je vsaka nova dejavnost za nas zelo zanimiva. Spoznali smo se z nekaterimi jesenskimi pridelki, s prstnimi barvami smo ustvarili jesenska drevesa, veliko se igramo, sestavljamo, pojemo in plešemo, Lidija pa nam je z lutkami predstavila zgodbo »Razbita buča«. Nekateri starejši otroci že pridno uporabljajo kahlico, mlajši pa z opazovanjem spoznavajo kaj jih še čaka. Vsi pa se imamo v vrtcu lepo in zabavno.

  Strani