ENOTA KRIMČEK

Cesta na Kurešček 70, 1292 Ig

GSM: 041 667 763 

Poslovni čas enote: 5.30–16.45

 

UPRAVA

01 2802 330 (tajništvo),
01 2802 385 (ravnatelj), ravnateljica@vrtec-ig.si
01 2802 335 (pom.ravnatelja), pom.ravnateljice@vrtec-ig.si
01 2802 333 (računovodstvo + fax.), racunovodstvo@vrtec-ig.si
01 2802 329 (svetovalna služba), svetovalna.sluzba@vrtec-ig.si
01 2802 332  (dodatna strokovna pomoč), vzgojitelj.dsp@vrtec-ig.si                
01 2802 337 (OPZHR), opzhr@vrtec-ig.si
 
 

KUHINJA

01 2802 336 (vodja kuhinje), kuhinja.krimcek@vrtec-ig.si
 

Lisičke (01/ 28 02 386)
vzgojiteljica: LIDIJA KRAŠEVEC
pom.vzgojiteljice: ANDREJA RUPERT

Mravlje (01/ 28 02 387)
vzgojiteljica: NADJA SKUBIC
pom.vzgojiteljice: NINA JURCA

Veverice (01/ 28 02 388)
vzgojiteljica: VLASTA KOLAR
pom.vzgojiteljice: ŠPELA LEGIN

Ribice (01/ 28 02 389)
vzgojiteljica: IRENA PETROVČIČ
pom.vzgojiteljice: MARTINA PUCIHAR

Sovice (01/ 28 02 390)
vzgojiteljica: MAJA ŠULIGOJ
pom.vzgojiteljice: NINA MLAKAR

Račke (01/ 28 02 391)
vzgojiteljica: MATEJA MOŠKRIČ
pom.vzgojiteljice: ANA LENARČIČ

Miške (01/ 28 02 392)
vzgojiteljica: JANA KRISTAN
pom.vzgojiteljice: NATAŠA JAKIČ

Mucki (01/ 28 02 396)
vzgojiteljica: ANITA ZALETELJ
pom.vzgojiteljice: NUŠA JAPELJ

Žabice (01/ 28 02 397)
vzgojiteljica: MILENA MIKEC
pom.vzgojiteljice: SAMANTA MAVEC

Čebelice (01/ 28 02 395)
vzgojiteljica: SUZANA ZUPANČIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA CIMPERMAN

Ptički (01/ 28 02 394)
vzgojiteljica: POLONA ZRIMŠEK
pom.vzgojiteljice: MATEJA KRAMAR

Medvedki (01/ 28 02 393)
vzgojiteljica: MAJA ČUDEN
pom.vzgojiteljice: PETRA PETROVČIČ

  Enota Krimček, se nahaja v neposredni bližini gozda, sredi narave, ob cesti na Kurešček. Vrtec ima 12 oddelkov, v letošnjem letu imamo 5 oddelkov I. starostnega obdobja in 7 oddelkov II. starostnega obdobja. Igralnice I.starosti se nahajajo v pritličju, II.starost pa ima prostore v nadstropju. Vsi prostori za otroke so opremljeni po najnovejših standardih. V enoti je knjižnica, večnamenski prostor, telovadnica, kabineti za izvajanje individualnih dejavnosti; zunanjost vrtca pa je urejena v lepo in opremljeno otroško igrišče. V stavbi ima svoje prostore tudi uprava, centralna pralnica in centralna kuhinja, ki pripravlja obroke za enote Krimček, Studenček, Mavrica in Sonček.
   
  1. trakt
  Na gozdni jasi, ob robu gozda, poleg večje luže, živijo male gozde živali. To so veverice, mravlje, lisice ter ribice.
  Najstarejša skupina otrok so ribice, ki bodo v tem letu dopolnile 4 leta. Otroci so živahni, zvedavi, radovedni in vedno pripravljeni na nova raziskovanja. Tudi trma jim ni tuja.
  Otroci v oddelkih Lisičke, Mravlje in Veverice  so stari stare 1–2 leti. Septembra so prvič prestopili vrtčevski prag in odkrivajo zanimivosti bivanja v vrtcu. So mali raziskovalci, ki radi skačejo, poslušajo pesmice, rajajo in veliko objemajo.
  Skupno vse skupinam je veselje, smeh in glasba, zato radi skupaj zapojemo in zaplešemo. Tudi nagajivost nam ni tuja in to vzgojiteljice dobro vedo.
  2. trakt
  Na drugem traktu domujemo male Miške in Račke ter starejše Sovice. Miške ter Račke smo vesele, igrive in nagajive, starejše Sovice pa radovedne in ustvarjalne. Skupaj preživimo veliko časa, zato smo postali že pravi prijatelji. S svojimi vragolijami vzgojiteljicam popestrimo dan in skupaj ustvarjamo lepe spomine.
  3. trakt
  Smo veseli, razigrani,
  Smo otroci - velikani.
  Tukaj jemo, tukaj spimo,
  predvsem se radi veselimo.

  Razdeljeni smo v skupini,
  malih Žabic in Mačkonov,
  na 3. trakt so nas naselili,
  tam vse polno je balonov.

  Radi smo del vrtca Ig,
  ki zelo je nov in šik.
  Ko pa bomo res veliki,
  bomo skupaj le še na sliki.
  4. trakt
  Za devetimi gorami, za devetimi vodami, v osrčju gozda in daleč od mestnega vrveža,  je prebivalo skupaj 24 Ptičkov, 18 Medvedkov ter 23 Čebelic. Vsak dan so se igrali različne igre, najraje skrivalnice,ter igre v katerih so si razgibali svoje tačke, krila in tipalke. Kadar so bili prijatelji od igre že pošteno utrujeni, so si najraje privoščili sladek med. Toda nekega dne, ko so vsi planili v shrambo, da se spet posladkajo, spoznajo, da medu ni več. Kakšna tragedija! Zberejo se na jasi ter skujejo načrt. Zaradi njihovega dobrega sodelovanja in medsebojne povezanosti, so med zopet našli ter se sladkali do konca svojih dni.

  MESEC FEBRUAR V ODDELKU LISIČKE

  Viroze, prehladi, vročine in ostale bolezni nas kar ne spustijo iz svojih »krempljev«. Otroci, ki so bili prisotni v vrtcu, so se skoraj cel februar družili s prijatelji iz sosednje skupine. Šele pust nas je spet združil, da smo kot maškare lahko zaplesali v svoji igralnici. Z zamudo smo praznovali dva rojstna dneva, ob lepem vremenu smo šli z »bibo« na sprehod, malo smo tudi ustvarjali in se še naprej veliko igrali.

  PUST ŠIROKIH UST (Račke)

  Tudi v letošnjem šolskem letu smo nestrpno pričakovali obisk pustnih mask in norčij. Še preden smo smuknili v različne pustne maske in zarajali v maskah v našem vrtcu, smo se o samem pustu veliko pogovarjali, se preoblačili, se šemili, si izdelovali številne različne pustne pripomočke in maske na temo žabic. Poskrbeli smo  tudi za pustno podobo našega vrtca. Dogajanje smo zaključili z udeležbo v  pustni povorki na  22. Podkrimskem pustnem karnevalu na Igu na temo Grimmove pravljice ŽABJI KRALJ in pa s pustnim plesom v telovadnici vrtca.

  MUCA COPATARICA (Račke)

  ''Le kdo je ta nagajiva muca, ki vzame copatke, če jih ne pospravim?'', smo se spraševali? Odgovor smo dobili, ko nas je le-ta obiskala. Povedala nam je pravljico in z njo smo zaplesali. Odtiskovali smo podplate copat in  skrbno pospravljali copate na svoj znak.  Zelo zavzeto smo vadili  ročne spretnosti, če bomo kdaj tudi mi kot Muca Copatarica šivali copatke.  Za zaključek pa smo muco obiskali v gozdu, kjer nas je toplo sprejela in pogostila. Z veseljem jo bomo še kdaj obiskali!

  ČAROBNI MESEC DECEMBER (Račke)

  Mesec december je mesec, ko se zaključuje leto in ga želimo preživeti čim bolj umirjeno a hkrati živahno. Je čas poln veselja, posebnih želja in praznovanj. Zato smo se posvetili nam samim, naši skupini in pa prijateljem iz sosednjih skupin. Čas smo preživeli z ustvarjanjem in praznovanji. Okrasili smo si igralnico in garderobo. Spekli smo piškote en drugega posladkali ob tradicionalni Čajanki. Imeli smo slavnostno kosilo, skupno novoletno zabavo… Najbolj pričakovan in željen pa je bil obisk Dedka Mraza.

  PUST IN RAJANJE (Miške)

  Spoznavali smo barve ter se hkrati pripravljali na pust. Igrali smo se z barvnim blagom ter si z njim okrasili igralnico. Cel mesec imajo otroci tudi na voljo oblačila v katere so se otroci radi preoblačili. Naučili smo se pustno pesem. Konec meseca smo se seznanili tudi z orientacijo.

  MUCA COPATARICA (Miške)

  Meseca januarja smo spoznali muco Copatarico. Prebrali smo zgodbo o njej in se seznanili s pospravljanjem copat. Izdelali smo njeno hišico in tako dramsko odigrali celotno igro. Muco Copatarico smo iskali tudi v gozdu.

  NI SNEGA, PA KAJ POTEM! (Ribice)

  December je vsako leto čarobni mesec. Obiski dobrih mož, darila, novoletne jelke, druženje…

  Tudi letos je bil tak. Krasili smo igralnico, novoletni smreki, izdelovali novoletne voščilnice in težko pričakovali obiske dobrih mož. V vrtcu nas je obiskal dedek Mraz in nam prinesel veliko novih igrač.  Ta dan smo si ogledali tudi  igrico Frice in Frace, ki so jo zaigrale strokovne delavke.

  S starši smo si ogledali Sapramiško v LGL.

  In dočakali smo prvi sneg,ki smo se ga zelo razveselili. A že naslednji dan ga ni bilo več. Škoda. Mogoče bo januar z njim radodarnejši.

  MESEC VESELIH PRIČAKOVANJ (Ribice)

  December je vsako leto čarobni mesec. Obiski dobrih mož, darila, novoletne jelke, druženje…

  Tudi letos je bil tak. Krasili smo igralnico, novoletni smreki, izdelovali novoletne voščilnice in težko pričakovali obiske dobrih mož. V vrtcu nas je obiskal dedek Mraz in nam prinesel veliko novih igrač.  Ta dan smo si ogledali tudi  igrico Frice in Frace, ki so jo zaigrale strokovne delavke.

  S starši smo si ogledali Sapramiško v LGL.

  In dočakali smo prvi sneg,ki smo se ga zelo razveselili. A že naslednji dan ga ni bilo več. Škoda. Mogoče bo januar z njim radodarnejši.

  JESENSKO LISTJE IN BUČE (Ribice)

  To je zaznamovalo mesec november  v naši skupini. Potepali smo se po gozdu, opazovali vse bolj gole veje, nabirali listje in vse drugo, kar bomo uporabili za izdelavo novoletne dekoracije v igralnici.

  Spoznali smo pravljico Razbita buča. Naredili strahca in barvali s tempera barvami.

  Veliko, veliko smo se igrali v kotičkih.

  ZADIŠALO JE PO KOSTANJU (Ribice)

  Veliko časa smo preživeli na prostem. Na sprehodih v gozdu ali na igrišču. V gozdu imamo svoje skrite kotičke, poligon in veliko palic, s katerimi mahamo okoli. To igro imamo najrajši in traja vse do prvega joka(:

  V Tednu otroka smo se družili z otroki našega trakta. Oni so še majhni, a je bilo druženje prijetno.

  S starši smo šli na pohod okoli jezera na Jezeru. Lepo nam je bilo.

  Konec meseca smo imeli kostanjev piknik. Vendar ga vsi otroci niso hoteli jesti. Lepše jim je bilo na druženju  z drugimi otroki  na asfaltnem igrišču.

  POSTALI SMO SKUPINA RIBICE

  V septembru se je naši skupini pridružilo pet otrok iz skupine Veveric. Postali smo skupina Ribice. Ker smo se že poznali, smo se hitro navadili drug na drugega. Mesec september je bil zaznamovan s praznovanji rojstnih dni. Imeli smo kar pet slavljencev. Zelo radi smo se igrali na prostem in tudi v telovadnici je bilo zelo zanimivo. Zelo radi smo oblikovali plastelin. Naredili smo hobotnico Hobo iz pravljice Objemi me, ki pripoveduje o prijateljstvu. Tudi mi smo do konca meseca postali že dobri prijatelji.

  MOJE TELO (Medvedki)

  Spoznavati smo začeli človeško telo. Pogovarjali smo se o okostju in vsak je iz papirja naredil svojega okostnjaka. Nadalje smo se pogovarjali o zobeh. Naredili smo tabelo, v kateri smo označili koliko mlečnih zob je izpadlo kateremu od otrok. Govorili smo tudi o zobni higieni in naredili preizkus z jajcem in kokakolo. Otroci so bili presenečeni nad rezultatom preizkusa.

  POLNI PRIČAKOVANJ (Medvedki)

  Praznični december smo začeli s peko piškotov. Nadaljevali smo s praznično okrasitvijo igralnice in izdelovanjem novoletnih voščil. Pa da ne boste mislili, da nas nihče ni obiskal. Prišla sta kar dva dobra moža. Dedek Mraz nam je prinesel polno vrečo daril, Božiček pa je prišel na čajanko. No, tudi on nam je prinesel darilo. Na dan pred prazniki smo se odločili, da v vrtec pridemo v pižamah. Popestrili smo si dopoldne in bilo je super.

  GRAJSKI DNEVI (Medvedki)

  V vrtcu smo naredili svoj grad in se v njem igrali kralje, kraljice in druge grajske vloge. Da je bila igra bolj zanimiva, smo izdelali tudi krone in se preoblekli v »grajska oblačila.« Ker so bili otroci zelo navdušeni, sva jim predstavili pravljico: »Grad, Gradič.« Otroci so pravljico  nato uprizorili sosednjim skupinam. V tem mesecu smo imeli »športni vrtec« z Mojco Rode. Obiskal nas je čebelar, mi pa smo obiskali gasilce v Gasilski brigadi Ljubljana. Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč smo v centru Ig nastopili s pesmijo: »Na cesti nikdar nisi sam.«

  NAŠ TEDEN (Medvedki)

  Tudi letos smo imeli teden otroka, zato smo se veliko družili s sosednjimi skupinami. Pogovarjali smo se o pravicah otrok in prebrali pesem Toneta Pavčka, »Naše pravice.« Vsako jutro smo v telovadnici izvajali jogo za boljše počutje. Vzgojiteljice smo otrokom pripravile »skrivnostne škatle«, v katerih so bili različni predmeti in snovi. Otrokova naloga je bila, da je predmet otipal in pri tem ni smel pogledati kaj je v škatli. Naša naslednja tema so bili gradovi. Preko knjig smo spoznavali gradove na slovenskem. 

  Strani