ENOTA SONČEK

Tomišelj 30, 1292 Ig

08/205 75 37
gsm: 031 388 173

Poslovni čas: 6.00–16.30

 

Želvice

vzgojiteljica: ANDREJA CIMPERMAN

pom.vzgojiteljice: TATJANA GORENČIČ

 

Metuljčki
vzgojiteljica: NIKA MARN LENARČIČ
pom.vzgojiteljice: OLGA BESEDIĆ

 

 


 

  Enota Sonček se nahaja v prostorih podružnične osnovne šole Tomišelj. V njej smo pričeli opravljati dejavnost 1. septembra 2009. Prostori se nahajajo v pritličju stavbe. V tem šolskem letu je v enoti 1 heterogen oddelek (starost otrok 3–6 let). Enota ima svoje igrišče, ki ga koristijo tudi šolski otroci. Vsi obroki se pripravljajo v centralni kuhinji v enoti Krimček na Igu.
  Zjutraj, ko se SONČEK zbudi,
  že prvi malček v vrtec hiti.
  Ko mamica mu srečno zaželi,
  prvo potičko v pleničko naredi.

  »Pridi fantek, se bomo igrali,
  skupaj še na druge otroke počakali.«
  Komaj čakamo, da pridejo vsi,
  tudi tisti večji, ki sami copate obujejo si.
  V veliki hiši sredi vasi
  cel kup otrok se novo pesmico uči.
  Ko prazen želodček se oglasi,
  kuharica kosilo na mizo odloži.

  Enkrat, ko malčki zrastejo in bodo »veliki«
  pa torbo na rame, da bodo v šolo odšli.
  Spodaj v vrtcu vse mirno že spi,
  zgoraj v šoli pa kar žubori.
                      (Nika Marn Lenarčič)

  UVAJALNI SEPTEMBER

  Mesec september leta 2020 je bil za večino otrok prelomnica v njihovem življenju. Prvič so namreč prestopili prag vrtca. Prav zato smo si vzeli čas, da smo se navadili na vrtčevsko okolje in pa na dnevno rutino, ki jo tu imamo. Skupaj z otroki smo raziskovali okolico vrtca in se posebej potrudili, da smo izkoristili vse lepe dni za preživljanje časa zunaj na zraku. Dobro smo zakorakali v novo šolsko leto in se veselimo bodočih skupnih dni.

  BARVE JESENI

  Mesec oktober smo le delno preživeli v vrtcu, saj nam je ponagajala epidemija s Corona virusom. V začetku meseca smo skupaj z otroki iz skupine Metulji obeležili Teden otroka, katerega letošnja tema je bila ODGOVOR JE POGOVOR. Imeli smo skupno rajanje, krompirjev piknik, si ogledali dva kamišibaja… Želeli smo mesec nadaljevati z barvami in pravljico MELJE, MELJE MLINČEK (A. Štefan), pa smo to lahko storilli le deloma. Tako smo mesec zaključili doma, v družbi domačih.

  PIŠČANČEK PIK

  Končno je prišel čas, ko smo se vrnili v našo enoto Sonček in našo igralnico Želvice. Vzeli smo si čas, da smo se ponovno navadili na dnevno rutino. Ker pa je bil to čas različnih emocij, smo poskušali prepoznati svoja čustva s pomočjo knjige PIŠČANČEK PIK (M. Manček). Ogledali smo si in pa tudi sami zaigrali predstavo s ploskimi lutkami. Veselili smo se pusta in ga veseli tudi dočakali. Uživali smo v vsakem trenutku, preživetem v vrtcu.

  MESEC LJUBEZNI

  Mesec marec je mesec ljubezni. V začetku meseca smo se posvetili pticam in pa slovenskem ljudskem običaju Gregorjevo. Veliko smo bili v naravi, kjer smo poslušali ptice. Obiskali smo gozd na hribčku nad vrtcem in se odpravili na pravi pohod do Naravnega rezervata Iški morost ter si ogledali Koščevo učno pot. Mesec smo nadaljevali z mislijo na mamice in očke ter ga na hitro zaključili z pirhi.