ENOTA SONČEK

Tomišelj 30, 1292 Ig

08/205 75 37
gsm: 031 388 173

Poslovni čas: 6.00–16.30

 

Metuljčki
vzgojiteljica: NIKA MARN LENARČIČ
pom.vzgojiteljice: OLGA BESEDIĆ
 

  Enota Sonček se nahaja v prostorih podružnične osnovne šole Tomišelj. V njej smo pričeli opravljati dejavnost 1. septembra 2009. Prostori se nahajajo v pritličju stavbe. V tem šolskem letu je v enoti 1 heterogen oddelek (starost otrok 3–6 let). Enota ima svoje igrišče, ki ga koristijo tudi šolski otroci. Vsi obroki se pripravljajo v centralni kuhinji v enoti Krimček na Igu.
  Zjutraj, ko se SONČEK zbudi,
  že prvi malček v vrtec hiti.
  Ko mamica mu srečno zaželi,
  prvo potičko v pleničko naredi.

  »Pridi fantek, se bomo igrali,
  skupaj še na druge otroke počakali.«
  Komaj čakamo, da pridejo vsi,
  tudi tisti večji, ki sami copate obujejo si.
  V veliki hiši sredi vasi
  cel kup otrok se novo pesmico uči.
  Ko prazen želodček se oglasi,
  kuharica kosilo na mizo odloži.

  Enkrat, ko malčki zrastejo in bodo »veliki«
  pa torbo na rame, da bodo v šolo odšli.
  Spodaj v vrtcu vse mirno že spi,
  zgoraj v šoli pa kar žubori.
                      (Nika Marn Lenarčič)

  PUST JE V MARCU PRIŠEL

  03.04.2019

  Koliko norčij smo si zamislili na pustni torek. Skrili smo se za pustne maske in presenetili še šolarje in učiteljice. Skupaj smo se veselili in rajali. S pravljicami nas je obiskala knjižničarka Maja, z žabicami pa Barbara iz Krajinskega parka Barje. Naučili smo se pravilno ločevati odpadke, zelo pa se nas je dotaknila zgodba o treh plastenkah, zato jih zdaj pridno zbiramo. Pomagajte nam jih tudi vi!

  FEBRUARJU SE MUDI, PA ZATO MANJ ŠTEJE DNI

  03.03.2019

  Hitro, prehitro je minil ta februar. Bolezni so nas položile v posteljo pa še počitnice smo preživeli doma. Vseeno pa smo našli čas, da smo medse povabili doktorja Franceta Prešerna in njegovo Urško. Med počitnicami pa smo gostovali v velikem vrtcu na Igu.

  VRTI SE, VRTI, JANUAR

  03.02.2019

  NOVO LETO JE MIMO, MI PA NOVIM DOGODIVŠČINAM NAPROTI. SODELOVALI SMO V PROJEKTU 'VRTI SE, VRTI', ODKRIVALI NOVE KOTIČKE V BLIŽNJEM GOZDU IN KONČNO DOČAKALI PRVI SNEG, DA SMO SE LAHKO MALO SANKALI IN UŽIVALI. DOKLER SNEG NI ZAPADEL ZUNAJ, PA SMO SI ZIMO PRIČARALI KAR V IGRALNICI. LE KAJ VSE NAS ŠE ČAKA?

  VESELI DECEMBER

  03.01.2019

  NOVOLETNA NAGAJIVKA

  RINGA, RINGA RAJA,
  DEDEK MRAZ NAGAJA,
  NIČ NAM NI PRINESEL,
  VSE JE K SEBI STRESEL.
  VSE PO DSVOJO JELKO,
  SAM POD NJO SEDI,
  SE Z BONBONI BAŠE,
  DARILA SI DELI.

  MINI POČITNICE

  03.04.2019

  Pa smo jih dočakali ... in preživeli ... brez mamic in očkov ... MINI POČITNICE. Bilo je zanimivo, razgibano, veselo, razigrano,... Doživeli smo veliko novih dogodivščin in spoznali še več prijateljev. Velikokrat pa smo si kar takole zapeli:

  Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog,
  če mu kdo nastavi zanko, ga užene v kozji rog.
  Jaz pa pojdem in zasejem,dobro voljo pri ljudeh.
  V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh.

  BODI EKO - OHRANI ČEBELO IN SMREKO

  30.11.2018

  Vključili smo se v natečaj ''Bodi eko - ohrani čebelo in smreko'', ter okrasili smreko s čebelami in panji. Na obisku so bili tudi čebelarji, ki so nam povedali veliko o ohranjanju čebel in nam prinesli tudi med, ki smo ga z veseljem poskušali. Razveselili smo se prvega snega in se predali zimskim radostim, vendar ne za dolgo. Odpravili smo se tudi na daljši sprehod proti ptičjemu gaju, kjer smo hodili po zmrznjeni zemlji, opazovali slano v senci in na soncu ter poslušali Iško.

  PROSTI ČAS V TEDNU OTROKA

  30.10.2018

  Ker je bila tema letošnjega Tedna otroka prosti čas, smo se odločili, da bomo počeli stvari, ki se jih počnejo otroci v svojem prostem času. Zato smo na obisk povabili babice, prijatelje iz enote Studenček, gledali risanke, se igrali, zabavali in pripravili kostanjev piknik. .

  SPET PRIŠLA JE K NAM JESEN

  30.09.2018

  Komaj smo dočakali, da naša enota spet odpre svoja vrata in da lahko pridemo v ''svoj'' vrtec. Šolarjem smo pomahali v pozdrav, sami pa smo se odpravili novim dogodivščinam naproti. Veliko smo se igrali, peli, plesali, risali, slikali, hodili na sprehode in tekali,... Ponovili smo tudi pravila, ki jih moramo upoštevati in se naučili deklamacijo, ki nam pomaga, da si jih zapomnimo. Ker so bili začetki naporni, smo se veliko sproščali ob vodeni vizualizaciji in se masirali.