ENOTA HRIBČEK

Golo 37, 1292 Ig

gsm: 051 632 241

Poslovni čas enote: 5.30–16.30

 

Bibe (01/ 36 02 275)
vzgojiteljica: URŠA TEGELJ
pom.vzgojiteljice: ANJA PERČIČ
 
Pikapolonice (01/ 36 02 273)
vzgojiteljica: NINA KOVAČIČ
pom.vzgojiteljice: JOŽICA JANČAR
 

Polžki (01/ 36 02 277)
vzgojiteljica: MATEJA KRAMAR
pom.vzgojiteljice: ANDREJA GERMEK
 
Ježki (01/ 36 02 274)
vzgojiteljica: VALERIJA VIRANT
pom.vzgojiteljice: MARJANA LENIČ

 
Kuhinja (01 36 02 272)
vodja kuhinje: NATAŠA CIBER
  Na planoti ob vznožju Kureščka in Mokrca deluje enota vrtca Hribček. V njej obratujejo 4 oddelki vrtca. Vsi obroki se pripravljajo v lastni kuhinji.

  Obnovljene in prizidane prostore si delimo s podružnično šolo Golo, prav tako tudi travnato in asfaltirano igrišče. V stavbi prevladuje pozitivno počutje ter povezovalni duh. Otroci vseh skupin se veliko družimo med seboj, prav tako pa tudi otroci vrtca in učenci šole. Drug drugemu prirejamo različne prireditve ter s tem krepimo samozavest ob javnem nastopanju. Veliko si pomagamo med seboj, pa naj si bo to igra ali le vzor. To pa pozitivno vpliva tako na starejše otroke, ki pridobivajo občutek odgovornosti, kot na mlajše otroke, ki poleg pomoči pridobivajo tudi moralno podporo, ob vsem tem pa si na prijeten način krepijo samozavest in si v varnem okolju poiščejo svoje mesto v skupnosti.

  V veliki meri v enoti izkoriščamo možnosti za bivanje na prostem. Kadar je le mogoče, se igramo zunaj, hodimo na sprehode, raziskujemo gozd in travnik ter sočutno pogledujemo proti megli v kotlini.

  Vrtec živi z okoljem, pri domačinih smo vedno lepo sprejeti, udeležujemo pa se tudi različnih prireditev, ki se v kraju odvijajo.

  Pričetek poletja (Polžki)

  Ko se je poletje pričelo, smo pri Polžkih vroč dan izkoristili za vodne igre, ob kateri smo uživali še bolj, kot si lahko predstavljate. Ob tem pa smo v prvih poletnih dneh še praznovali rojstne dni, se skupaj s starši poslovili od preteklega šolskega leta in si ogledali prireditev otrok iz skupine Ježki.

  Ob koncu šolskega leta (Bibe)

  Pred koncem šolskega leta smo pri Bibah praznovali še nekaj rojstnih dni, podelili smo različna priznanja in medalje, si ogledali prireditev otrok iz skupine Ježki in se, seveda, veliko igrali ter ustvarjali.

  Maja pri Polžkih

  Maja smo tudi v skupini Polžki sodelovali v športnem dopoldnevu. Pripravili smo čisto pravi kros na travniku in ga pogumno tudi pretekli, na parkirišču pred vrtcem smo se preizkusili na gibalnem poligonu, na travniku pa smo uživali s "padalom", z različnimi žogami ter s kolebnicami. Po vseh opravljenih nalogah smo si zaslužili medalje, ki smo jih ponosno odnesli domov.

  Hopla sem, hopla tja (Bibe)

  Pri Bibah smo se v maju zelo veliko igrali z žogami. S tisto veliko, telovadno, na kateri smo nadvse uživali, pa tudi z majhnimi žogicami, ki smo si jih izdelali sami. Seveda smo uporabljali še vse žoge vmesnih velikosti, materialov in barv, z njimi smo telovadili, se masirali, žoge smo peljali na sprehod in jim priredili tekmovanje v skakanju po stopnicah. Spoznali smo nekaj pravljic in pesmic o žogah, vsebine smo uprizorili in ker vsi vemo, da žoge obožujejo skoke v vodo, smo prav to pogosto počeli in navdušeno vzklikali ob kapljicah, ki so nas ob tem poškropile.

  DEŽEVEN MAJ PRI JEŽKIH

  Kljub hladnemu in deževnemu vremenu se je v mesecu maju pri nas veliko dogajalo. Izkoristili smo vsak sončni žarek, ki se je pokazal in ga preživeli na prostem. Osrednja tema meseca maja je bilo še vedno varovanje okolja. Iz odpadnega materiala smo izdelali nove igrače, predvsem pa veliko ustvarjali. Z vsemi skupinami v enoti smo izvedli tudi športno dopoldne s krosom. Najbolj zabaven dogodek v mesecu maju pa je bilo skakanje po lužah.

  April - Pikapolonice potujemo z vlakom

  Končali smo z izdelavo našega vlaka. Na železniški postaji smo zgumbi kupili vozovnice, se posedli vsak na v svoj vagonček in se odpeljali na izlet.

  Marec pri Pikapolonicah

  Izdelovali smo darilca za materinski dan in dokončali lokomotivo za naš vlak. Preizkusili smo spretnost v rezanju s škarjami ter praznovali rojstni dan.

  VARUJMO NAŠ PLANET (Ježki)

  Mesec april je bil za nas zelo kratek mesec, poleg tega, da smo ponovno ostali doma, so bile pred nami še prvomajske počitnice. Kljub kratkosti meseca, sva se potrudili, da smo se veliko novega naučili. Zaključili smo projekt, kjer smo spoznavali človeško telo in začeli novega, kjer se bomo veliko naučili o varovanju okolja. Začeli smo s Svetovnim dnem Zemlje, ki smo ga praznovali 22. 4. 2021. Unicef je za nas pripravil dejavnost, ki smo jo lahko izvedli za uvod. Pogovarjali smo se o tem, kaj vse lahko naredimo, da ohranimo naš planet čist.

  Pomlad pri nas (Polžki)

  Ko je pomlad že dobro prišla v naše kraje, smo jo želeli prinesti tudi v igralnico, zato smo ustvarili dekoracijo, ki zdaj krasi naše prostore v vrtcu.
  V tednu ob svetovnem dnevu Zemlje smo sodelovali v Unicefovem projektu in skupaj spoznavali različne načine ohranjanja našega planeta čistega, spoznavali smo tudi, zakaj je to pomembno. Našo Zemljo smo naslikali, 22. aprila praznovali njen rojstni dan, tistega dna pa smo se odpravili tudi na čistilno akcijo skozi vas. Odpadke smo zavzeto pobirali in si zares želeli, da bi jih nabrali manj.

  Marec pri Polžkih

  Pri Polžkih smo se marca še igrali na snegu, raziskovali smo okolico vrtca, v igralnici pa plesali, se igrali, praznovali rojstni dan, prepevali in uživali v igranju na glasbene cevi.
  Konec meseca smo se s pomočjo aplikacije ZOOM srečali s knjižničarko, ki nam je predstavila nekaj pravljic. Kljub temu, da se z njo niso mogli srečati v živo, smo njene pravljice z veseljem poslušali.

  Pomladno dogajanje (Bibe)

  Aprila smo se pri Bibah veliko ukvarjali z glasbo, igrali smo na harmoniko, na kitaro in na sintisajzer, prepevali smo in naše petje spremljali tudi z malimi inštrumenti.
  Zabavali smo se z baloni, se igrali z novimi igračami, konec meseca pa ob pravljici spoznavali pomen čistega okolja in za okolje skrbeli tudi sami. Sodelovali smo v Unicefovem projektu Obnovimo našo Zemljo, naš planet smo narisali, ga pobarvali, zapisali preproste načine, s katerimi lahko vsak dan skrbimo za čist planet. Dan Zemlje pa obeležili še s čistilno akcijo v okolici vrtca.

  Marec pri Bibah

  Pri Bibah smo se tudi v marcu imeli zelo lepo, izdelovali smo pomladno dekoracijo, se kljub temu še vedno zabavali tudi na snegu, ko je ta skopnel, smo navdušeno iskali trobentice in druge cvetlice.
  Po barvi smo razvrščali različne predmete, telovadili smo v igralnici in v telovadnici in hodili na sprehode.
  Z Zoom aplikacijo smo si ogledali tudi pravljično urico s knjižničarko, seveda smo pogrešali njen obisk v živo, a smo tudi na daljavo z njo preživeli prijetno dopoldne.

  PISAN MAREC (Ježki)

  Mesec marec je bil vremensko zelo pisan mesec. Poleg toplega pomladnega vremena, nas je še nekajkrat presenetil sneg, ki smo se ga zelo razveselili. Ko se nismo zabavali na prostem, smo odšli v telovadnico ali pa spoznavali človeško telo. Spoznali smo okostje, srce, nalezljive in nenalezljive človeške bolezni. Izdelali smo virus in stiropora. Podrobno smo spoznavali čutila in s praktičnimi vajami spoznali, da so čutila vse tisto s čimer spoznavamo in zaznavamo svet. Konec meseca je Mestna knjižnica Ljubljana za nas organizirala pravljično urico na sedaj sodoben način.

  ROJSTNI DNEVI (Ježki)

  V tej mapi so fotografije iz praznovanj rojstnih dni tistih otrok, ki so ga imeli v času karantene, praznovali pa smo jih ob vrnitvi nazaj v vrtec.

  KOOOOOONČNO NAZAJ (Ježki)

  Zelo smo se razveselili vrnitve nazaj v vrtec. Kar hitro smo se zagnali v delo, saj se moramo veliko novega naučiti. Začeli smo s spoznavanjem Prešerna. Izdelali smo plakat in brali njegovi knjigi Povodni mož in Zdravljica. Sledilo je praznovanje pusta. Okrasili smo igralnico, garderobo, na pusti torek pa smo pripravili modno revijo pustnih mask ter pustni ples. Spremljajo nas je toplo pomladno vreme, zato smo veliko časa preživeli na igrišči, okoliških travnikih, …

  Strani