ENOTA HRIBČEK

Golo 37, 1292 Ig

gsm: 051 632 241

Poslovni čas enote: 5.30–16.45

 

Bibe (01/ 36 02 275)
vzgojiteljica: VALERIJA VIRANT/ANDREJA OKORN
pom.vzgojiteljice: MARJANA LENIČ
 
Pikapolonice (01/ 36 02 273)
vzgojiteljica: URŠA TEGELJ
pom.vzgojiteljice: TATJANA GORENČIČ
 

Polžki (01/ 36 02 277)
vzgojiteljica: NINA KOVAČIČ
pom.vzgojiteljice: JOŽICA JANČAR
 
Ježki (01/ 36 02 274)
vzgojiteljica: MARINKA KRALJIČ
pom.vzgojiteljice: ANDREJA GERMEK

Kuhinja (01 36 02 272)
vodja kuhinje: NATAŠA CIBER
  Na planoti ob vznožju Kureščka in Mokrca deluje enota vrtca Hribček. V njej obratujejo 4 oddelki vrtca. Vsi obroki se pripravljajo v lastni kuhinji.

  Obnovljene in prizidane prostore si delimo s podružnično šolo Golo, prav tako tudi travnato in asfaltirano igrišče. V stavbi prevladuje pozitivno počutje ter povezovalni duh. Otroci vseh skupin se veliko družimo med seboj, prav tako pa tudi otroci vrtca in učenci šole. Drug drugemu prirejamo različne prireditve ter s tem krepimo samozavest ob javnem nastopanju. Veliko si pomagamo med seboj, pa naj si bo to igra ali le vzor. To pa pozitivno vpliva tako na starejše otroke, ki pridobivajo občutek odgovornosti, kot na mlajše otroke, ki poleg pomoči pridobivajo tudi moralno podporo, ob vsem tem pa si na prijeten način krepijo samozavest in si v varnem okolju poiščejo svoje mesto v skupnosti.

  V veliki meri v enoti izkoriščamo možnosti za bivanje na prostem. Kadar je le mogoče, se igramo zunaj, hodimo na sprehode, raziskujemo gozd in travnik ter sočutno pogledujemo proti megli v kotlini.

  Vrtec živi z okoljem, pri domačinih smo vedno lepo sprejeti, udeležujemo pa se tudi različnih prireditev, ki se v kraju odvijajo.

  Mini počitnice (enoti Studenček in Hribček)

  19.05.2019

  Utrinki z marčevskih mini počitnic - skupine Polžki, Ježki, Kužki, Zajčki.

  Gozdni april (Polžki)

  19.05.2019

  April smo posvetili spoznavanju gozda, ob tem pa so nas zabavali gozdni škratki. Gozd smo obiskali skupaj s Pikapolonicami, se tam igrali in ob tem ne le uživali, temveč razvijali tudi gibalne spretnosti, poznavanje gozdnih živali in razvijanje skrbnega odnosa do živali. Gozd smo naslikali s tempera barvami, okvirje za svoje slike pa izdelali iz paličic, ki smo jih na prostem sami nabrali. V gozdu smo izdelali še domišljijska ptičja gnezda, ptice pa tudi opazovali in poslušali. Škratke, ki so nas pri vsem tem spremljali, smo čisto sami izdelali iz papirja.

  Marca pri Polžkih

  19.05.2019

  Marca smo pri Polžkih uživali na snegu, praznovali 3 rojstne dneve, izdelali svoje slikanice, sodelovali v Niveinem projektu modrih src, z navdušenjem dočakali pust ter nastopili z dramatizacijo pravljice Zlatolaska in trije medvedki..
  Obiskala nas je knjižničarka in nam povedala nekaj pravljic, na prakso pa smo sprejeli tudi dijakinje, ki so nas med drugim razveselile z didaktično igračo Kaj žaba je.

  Bibe marca

  14.05.2019

  V marcu smo praznovali pust in se v vrtcu našemljeni igrali in zabavali. Veliko časa smo preživeli na prostem. Ogledali smo si travnik, spoznali prve znanilce pomladi, ko pa nam jo je zagodlo vreme, smo si čas krajšali v telovadnici.

  Bibe februarja

  14.05.2019

  V februarju smo veliko časa preživeli na prostem. Igrali smo se na travniku in vsak dan pričakovali prve snežinke. Nismo pa pozabili niti na razgibavanje v telovadnici. Dočakali smo tudi sneg.

  Ježki preganjamo zimo

  14.05.2019

  Na pustni torek smo se našemili in se skupaj z ostalimi skupinami in šolarji naše enote odzvali povabilu Larine babice. V sprevodu smo se podali do vasi, kjer sta nas Larina babica Joži in dedek Srečko pogostila z domačimi flancati. Nastopali smo tudi na prireditvi ob krajevnem prazniku. Še naprej smo spoznavali značilnosti Slovenije in si ogledovali slike, poslušali slovenske ljudske pravljice in pesmi.

  Februar pri Ježkih

  14.05.2019

  Februarja smo se veliko pogovarjali o naši domovini Sloveniji, se naučili himno in pobarvali Slovensko zastavo. Ob skupni dejavnosti pred kulturnim dnevom smo otrokom naše enote zapeli Slovensko himno. Za valentinovo smo izdelovali različne srčke. Večkrat smo raziskovali gozd in travnik.

  Ježki v mrzlem januarju

  14.05.2019

  V januarju smo se skupaj s starši odpravili na nočni pohod na Kurešček. Zbrali smo se na križišču pod Kureščkom in se v mraku ob svetilkah,ki smo jih naredili v vrtcu, odpravili proti vrhu. Pri cerkvi smo si ogledali jaslice, se posladkali in odžejali. Čeprav je bilo mrzlo in vetrovne, smo se imeli lepo. Večkrat smo se igrali v gozdu, sestavljali slike in izdelovali toteme iz naravnega materiala, ki nam je bil v gozdu na razpolago.

  Polžki v februarju

  08.04.2019

  Februarja smo Polžki nadaljevali s projektom o medvedkih, s seboj smo jih odpeljali na deževen sprehod, na predstavo, jim izdelali letalo in jih poslali na počitnice v tople kraje, potem pa jih na počitnice poslali napisali in odposlali pisma, od njih pa prejeli razglednice z lepimi pozdravi.
  Bili smo v gozdu in na snegu, praznovali pa smo tudi rojstni dan in pred državnim praznikom spoznavali Prešernovega Povodnega moža.

  VKORAKALI SMO V POMLAD

  08.04.2019

  V mesecu marcu smo praznovali pusta. Napravljeni v pustne šeme, smo se tradicionalno odpravili na pustno povorko skozi naselje Golo, pri družini Mavec pa smo se posladkali s slastnimi flancati. Pripravljali smo se na nastop na krajevnem prazniku na Golem. Otroci skupine Polžki so za nas pripravili pravo medvedjo predstavo. Obiskala nas je knjižničarka. Veliko časa smo se igrali na igrišču, bližnjih travnikih in v gozdu. Obarvano pomlad pa smo poizkusili poustvariti še na papirju. Z izdelki smo si popestrili igralnico. Dogajalo se nam je še veliko stvari, vendar slike povedo več.

  FEBRUAR VSEH BARV (Pikapolonice)

  01.04.2019

  Februar v naši skupini je bil praznično obarvan. Za mamice in očke smo izdelali valentinovo darilo, spoznali smo Prešernovo pesnitev Povodni mož ter začeli smo s praznovanjem pusta. Izdelali smo dekoracijo, se učili novih pesmi. Ker je bil mesec zelo radodaren z lepim vremenom smo obiskali tudi gozd, ki smo ga dodobra raziskali in opazovali, kakšne spremembe se dogajajo. Iskali smo prve pomladne cvetlice, na vejah dreves pa je bilo že opaziti prve popke.

  Polžki z medvedki

  21.02.2019

  Januarja smo Polžki v vrtec prinesli svoje plišaste medvedke, ki so postali čisto pravi člani naše skupine. Z nami so jedli, hodili na sprehode, se igrali, bili z nami na snegu in na pikniku v igralnici. Pripravili smo jim odejice, oblačila in posteljice. Medvedke smo nato izdelovali na različne načine ter z njimi tudi "poskusno" nastopili ter se ob tem pripravljali na čisto pravi nastop, ki nas čaka v prihodnosti.
  Od medvedkov se januarja še nismo ločili, saj imamo zanje še kar nekaj načrtov.

  ZIMSKA IDILA Z MUCO COPATARICO (Pikapolonice)

  21.02.2019

  V mesecu januarju smo začeli s projektom Muca Copatarica. Otroci so poslušali pravljico, jo obnavljali, si izdelali vsak svojo Muco Copatarico, zašili so copatke in tako pomagali Muci. Izdelali smo ji tudi čisto pravo hiško in kartona. Naučili smo se kar nekaj novih pesmic. Presenetil pa nas je tudi sneg, ki smo se ga zelo razveselili. Peli smo pesmice o snežakih, ga izdelali iz papirja, poskusili pa smo ga narediti tudi zunaj, vendar nam na žalost ni uspelo narediti.

  Gozd, jesen in rojstni dan (Polžki)

  21.02.2019

  Januarja smo Polžki uživali v različnih možnostih igre na prostem, ki nam jih je nudilo vreme - ko je bil sneg, smo uživali na njem, ko ga ni bilo, smo uživali v raziskovanju gozdnih plodov. Praznovali pa smo tudi rojstni dan in se ob tem zabavali.

  Ta veseli december (Ježki)

  29.01.2019

  Decembra nas je vsak dan obiskal jelenček Janez, nam prebral pismo in se družil z nami. Pekli smo piškote, uživali na čajanki ter ob poslušanju pravljic, petju pesmic o zimi in Dedku Mrazu, glasbi in plesu. Ogledali smo si predstavo Palček Pohajalček. Po predstavi nas je obiskal Dedek Mraz. Ob lepem vremenu smo uživali v igrah na snegu.

  Strani