ENOTA STUDENČEK

Govekarjeva c. 6, 1292 Ig

01/ 28 02 323
gsm: 051 632 204

Poslovni čas enote: 6.00 –16.30

 

Zajčki
vzgojiteljica: SAŠA BIZJAK
pom.vzgojiteljice: ROMANA HROVAT

Kužki
vzgojiteljica: MAJA MRAK
pom. vzgojiteljice: MATEJA KUMŠE

  V enoti STUDENČEK sta dva oddelka - kombiniran oddelek in oddelek II.starosti. Svoje prostore imamo v pritličju občinske stavbe. Veliko časa preživimo v naravi, na svežem zraku. Ker smo v samem centru Iga, hodimo na sprehode v bližnji gozd in po poljskih poteh v okolici. Zelo radi pa se razgibamo tudi na šolskem igrišču ter v šolski telovadnici.

  Obroke nam pripravljajo v centralni kuhinji v Krimčku, v naši enoti pa imamo razdelilno kuhinjo.

  Jesenske vragolije pri Zajčkih

  V jesenskem času smo spoznavali igre, ki so se jih igrale še naše babice in dedki, pa tudi Kekec nam je dal kar nekaj predlogov za igro v naravi. Najbolj pa smo uživali, ko smo lahko packali po blatu in pesku, čisto brez igrač, le s palicami, kamenčki....

  VESELI DECEMBER (Kužki)

  Veseli december je vedno poln presenečenj. Najbolj smo se razveselili obiska Dedka Mraza, ki nam je prinesel največje darilo od vseh skupin v dvorani. Razveselili smo se tudi prvega snega in ga izkoristili za kepanje. Seveda pa v decembru ne moremo mimo peke piškotov. Piškote smo spekli iz maslenega testa, oblikovali pa smo jih z modelčki.

  Muzej pošte in telekomunikacij (Kužki)

  Za zaključek projekta Pošte Slovenije Poštar Pavli rad bere, smo se odpravili v muzej Pošte in telekomunikacij. V muzeju smo spoznali razvoj pošte in telekomunikacij od začetkov do danes. Najbolj smo bili navdušeni nad telefoniranjem v govorilnici ter pisanjem s peresom.

  SEPTEMBRSKA POTEPANJA (Zajčki)

  V septembru smo se mnogi srečali po dolgih počitnicah, dobili pa smo tudi nekaj novih prijateljev. Najraje smo se se igrali na bližnjih travnikih, v gozdu ter tekali po poljskih poteh. Potepanja po Igu pa nam nekako niso bila dovolj, odpravili smo se tudi na Gorenjsko, obiskat Kekca in njegove prijatelje v čisto pravo Kekčevo deželo.

  POŠTAR PAVLI (Kužki)

  Natečaj Pošte Slovenije z naslovom Poštar Pavli rad bere, nas je popeljal v svet pošte, pisem in razglednic. Spoznavali smo poklic poštarja, kako, kam raznaša pošto, kaj potrebujemo, da pošta potuje. Izdelali smo tudi svoj poštni nabiralnik in vsak dan nestrpno pričakovali pisma in razglednice. Seveda smo si v igralnici ustvarili tudi svoj poštni kotiček, kjer smo se igrali s pismi, žigi, tipkovnicami, telefoni.

  TEDEN OTROKA

  V tednu otroka smo dejavnosti izvajali skupaj - otroci iz skupin Kužki in Zajčki. Obiskali smo gasilce na Igu, s pomočjo učnih listov raziskovali jesenski gozd, imeli Kino dan, odšli do ptičje opazovalnice po Koščevi učni poti ter prisluhnili pravljicam, ki nam jih je pripovedovala pravljičarka Maja v knjižnici.

  POSTALI SMO KUŽKI

  Mesec september je minil v znamenju spoznavanj novih prijateljev in navajanju na nove prostore. Da smo se bolje spoznali in povezali, smo se igrali socialne in družabne igre. Veliko časa smo prebili zunaj, v naravi, kjer smo odkrivali lepoto jesenskega gozda, se sproščeno gibali in igrali.