ENOTA STUDENČEK

Govekarjeva c. 6, 1292 Ig

01/ 28 02 323
gsm: 051 632 204

Poslovni čas enote: 6.00 –16.30

 

Zajčki
vzgojiteljica: ERNESTA MAČEK
pom.vzgojiteljice: ANDREJA RUPERT

Kužki
vzgojiteljica: SAŠA BIZJAK
pom. vzgojiteljice: ROMANA HROVAT

  V enoti STUDENČEK sta dva oddelka - kombiniran oddelek in oddelek II.starosti. Svoje prostore imamo v pritličju občinske stavbe. Veliko časa preživimo v naravi, na svežem zraku. Ker smo v samem centru Iga, hodimo na sprehode v bližnji gozd in po poljskih poteh v okolici. Zelo radi pa se razgibamo tudi na šolskem igrišču ter v šolski telovadnici.

  Obroke nam pripravljajo v centralni kuhinji v Krimčku, v naši enoti pa imamo razdelilno kuhinjo.

  Mini počitnice (enoti Studenček in Hribček)

  19.05.2019

  Utrinki z marčevskih mini počitnic - skupine Polžki, Ježki, Kužki, Zajčki.

  KUŽKI V NOVEMBRU

  20.12.2018

  Najbolj smo se razveselili prvega snega in igre na snegu. Začeli smo s spoznavanjem poklicev, zato smo med drugim obiskali frizerski salon, katerega smo zapustili s kričečimi prameni. Sodelovali smo v projektu Eko smreka, pekli kostanj ter se imeli vsak dan posebej lepo.

  KUŽKI V OKTOBRU

  20.12.2018

  Prvi teden v oktobru je teden otroka, zato je v vrtcu še posebej živahno. Zabavali smo se s krompirjevimi štampiljkami ter s pečenim krompirjem, v knjižnici so nas ponesli v svet pravljic, pripravili smo si kino dan, vzgojiteljice smo pripravile glasbene uganke ter pravi koncert z glasbenimi cevmi (boomwhackersi),…

  KUŽKI V SEPTEMBRU

  19.12.2018

  Našo skupino so septembra nekateri zapustili, zato pa smo dobili kar nekaj novih prijateljev iz skupine Lunic. Spoznavali smo se preko zanimivih socialnih iger ter na sprehodih po gozdu, še najbolj pa ob ponedeljkih, ko imamo »igralni dan«. Ob koncu meseca smo polovili še nekaj poletnih sončnih žarkov na Rožniku ter na ogromnem igrišču v Tivoliju.

  ROJSTNODNEVNE DOGODIVŠČINE IN OBISKI V IGRALNICI

  18.12.2018

  Nekaj utrinkov s praznovanj rojstnih dni. Za animacijo poleg vzgojiteljic znajo poskrbeti tudi naši povabljeni zunanji gostje. Priložnostno pa nas obiščejo tudi z drugačnim namenom, predstavitvijo dejavnosti.

  TEDEN OTROKA

  18.12.2018

  Letošnji teden otroka je potekal z dejavnostmi, ki smo jih pripravile vzgojiteljice skupin Zajčkov in Kužkov. Krompir je poleg kulinaričnih užitkov dodal svojo vrednost v spretnosti tiskanja, igrali smo se kino in ob tem pridno jedli pokovko. Za glasbene užitke je z igranjem in glasbenimi ugankami skrbela skupina z boomwekersi. Knjižničarka pa nas je popeljala v čarobni svet zgodb.

  VRTEC V NARAVI

  18.12.2018

  Pri Jakobu doma se dogajajo zanimive …dodobra smo se nasmejali in zabava je bila vrhunska. Zunaj je najlepše, trdijo otroci. V gozdu smo si naredili gozdno igralnico, ki jo nadvse radi obiskujemo in sprostitvena igra navdušuje.

  POHODNIKI

  18.12.2018

  Avtobus nas je popeljal na Dolenjsko, kjer nas je na gradu Struga pričakala grajska gospa Eleonora in nas skupaj z vitezom popeljala v preteklost. Na naslednji izlet smo se podali na pohod preko Rožnika do Tivolija, kjer smo se preizkusili na različnih igralih. Skupaj s starši pa smo obeležili pohod v Dragi, ki smo ga zaključili s pevskim nastopom.

  PONOVNO SKUPAJ

  18.12.2018

  Poletni počitniški dnevi so minili in spet smo v polnem številu prisotnih. Pridružili so se nam novi prijatelji, katere smo potegnili v vrtinec naših zajčjih dejavnosti v senci oreha, igralnici in obisku doma.