ENOTA MAVRICA

Govekarjeva c. 18, 1292 Ig

01/ 28 02 384
01/ 28 02 383
gsm: 051 616 755

Poslovni čas enote: 6.00–16.30

 

Kapljice
vzgojiteljica: MAJA MRAK
pom.vzgojiteljice: MATEJA KUMŠE
 
Zvezdice
vzgojiteljica: SAŠA BIZJAK
pom.vzgojiteljice: ROMANA HROVAT
 

  Enota Mavrica se nahaja v prenovljeni stanovanjski hiši. Ob stavbi sta dvorišče in igrišče. Enota ima razdelilno kuhinjo.

  Sredi Iga sončna hiša Mavrica stoji,
  radi pojemo, se igramo v njej otroci vsi.
  Smo kapljice majhne še in v pleničkah,
  Zvezdice hodimo že po stopničkah.

  Vas zanima naš vsakdan?
  Mivka, vlakec, tobogan,
  Tek čez polja in čez gozd,
  še k račkam pridemo na most.
  So mamice mirne v službi lahko,
  saj v mavričnem vrtcu zares je lepo.

  ŠPORTNI DOPOLDNEVI (ZVEZDICE)

  V mesecu maju in juniju smo bili zelo športno aktivni. Eno dopoldne smo imeli športno dopoldne z žogami. Ker pa so otroci zelo navdušeni nad vožnjo s poganjalci in kolesi smo uvedli kolesarski dan, vsak petek. Otroci so od doma pripeljali svoja kolesa, poganjalce in seveda čelado. Ker pa smo vključeni v projekt Mali sonček smo izvedli tudi športno dopoldne z gibalnim poligonom, kjer so otroci izvajali določene vaje na posameznih postajah. Da pa smo opravili vse potrebne naloge smo se odpravili tudi na polje, kjer smo odtekli kros.

  MUCA COPATARICA (ZVEZDICE)

  V mesecu maju in juniju smo imeli temo muca Copatarica. Otroci so zelo uživali v poslušanju pravljice in po nekaj branjih so jo znali že sami obnoviti. Pripovedovali so zgodbo ob ilustracijah, ki smo jih imeli obešene v igralnici. Igrali smo se igrici Čigav je copatek? in Kje so copatki?. Otroci so prepoznali svoje copate in copate svojih prijateljev. Ker pa otroci zelo uživajo v predstavah smo si ogledali tudi predstavo muca copatarica, ki jo je zaigrala vzgojiteljica s pomočjo lutk, ki so jih otroci izdelali doma in jih prinesli v vrtec.

  POMLAD pri Kapljicah

  Spomladi se je naše dopoldansko dogajanje odvijalo predvsem zunaj, na svežem zraku. Hodili smo na dolge sprehode z "bibo, uživali med igro v gozdu ter na gozdnem pikniku, plesali in peli na travniku ali pa drveli po našem igrišču. Ob deževnih dnevih pa nam tudi ni zmanjkalo dobre volje, zabavali smo se v igralnici pa tudi v naši telovadnici.

  Barve pri Zvezdicah

  Zvezdice smo se v mesecu aprilu igrali z barvami. Spoznavali smo jih ter poskušali poimenovati. Da smo si lažje zapomnili kako se imenuje kakšna barva, smo vsak dan spoznavali eno barvo. V igralnici smo iskali igrače v barvi tistega dne. Veliko smo se igrali z lego kockami, žebljički in štampiljkami. Prisluhnili smo kamišibaju Barve prijateljstva, skozi katero smo spoznali, da ima vsaka barva v naravi svoj pomen. Na koncu pa smo spoznali še iz katerih barv je sestavljena mavrica. Naslikali pa smo tudi vsak svojo mavrico.

  Zvezdice v marcu

  Mesec marec je prvi pomladni mesec, ko se narava začne počasi prebujati. Zvezdice smo si zato izbrale temo Zelo lačna gosenica. Pogovarjali smo se o gosenici kako se razvije v metulja. Naučili smo se pesmico gosenica in plesali ples metuljev. Z gibi smo ponazarjali razvoj metulja od gosenice naprej. Odpravili pa smo se tudi v gozd, kjer smo opazovali prve znanilce pomladi (teloh, žafran, zvončke, trobentice). Iz palic, ki smo jih našli na tleh pa smo zgradili hiško v katero smo se na koncu skrili.

  Končno spet skupaj (Kapljice)

  Po dolgotrajni karanteni smo se zelo razveselili drug drugega. Veliko smo plesali in peli, preganjali smo zimo v pustnih maskah, še najbolj in največ pa smo uživali na dolgih sprehodih. Odkrivali smo travnik in gozd ter opazovali in preštevali zvončke in trobentice, saj je bilo vreme kot nalašč za to. Začeli smo tudi naše vsakodnevno "druženje" s kužkom Pikijem.

  Februar pri Zvezdicah

  V vrtcu smo ena velika družina. Skrbimo za smeh, zdravje in se veselimo skupne igre. Vmes pa seveda tudi kaj novega izvemo.

  Januar pri Zvezdicah

  Po daljši odsotnosti smo spet skupaj. Lepo se je igrati s prijatelji.

  Oktober pri Zvezdicah

  Mesec je bil kratek. Teden otroka in malo igranja s prijatelji. A vseeno je bilo prisrčno in poskočno.

  Zvezdice

  Prvi mesec v novem šolskem letu, v novi igralnici, v pričakovanju novih dogodivščin. Raziskovali smo okolico, se igrali v igralnici in seveda praznovali.

  skupina Kapljice v oktobru

  Nov mesec se je začel zelo pestro, saj se oktober začne s tednom otroka. Prvič smo skupaj ustvarjali z barvami, pobarvali smo ogromno jabolko in hruško, s skupnimi močmi izdelali ježka, poslušali pesmice in se ob njih vsak dan bolj spretno vrteli...Obiskala nas je tudi tetka Jesen, ki je imela s seboj cel voziček svojih dobrot pa tudi lička in noske nam je pobarvala s svojimi barvami. Nekajkrat smo se pogumno odpravili na raziskovanje gozda ter od doma prinašali jesenske plodove,s katerimi smo si popestrili deževne dni v igralnici.

  Prvič v vrtcu (skupina Kapljice)

  Septembra, ko smo začeli kapljati na kup,
  smo vsi pričakovali velik hrup.

  In res – smo malo jokali, še več se smejali,
  da v vrtcu lepo je, smo hitro spoznali.

  In čeprav nam je le leto dni,
  postali smo pravi prijatelji.
  Se malo pocukamo,
  drugič pobožamo,
  še najraje pa s starši
  domov se odpravimo.