ENOTA MAVRICA

Govekarjeva c. 18, 1292 Ig

01/ 28 02 384
01/ 28 02 383
gsm: 051 616 755

Poslovni čas enote: 6.00–16.30

 

Kapljice
vzgojiteljica: SAŠA BIZJAK
pom.vzgojiteljice: ROMANA HROVAT
 
Zvezdice
vzgojiteljica: ERNESTA MAČEK
pom.vzgojiteljice: ANJA ERHATIČ
 
Lunice
vzgojiteljica: KATARINA ŽEFRAN
pom.vzgojiteljice: ANKICA CUKOR

  Enota Mavrica se nahaja v prenovljeni stanovanjski hiši. Ob stavbi sta dvorišče in igrišče. Enota ima razdelilno kuhinjo.

  Sredi Iga sončna hiša Mavrica stoji,
  radi pojemo, se igramo v njej otroci vsi.
  Smo kapljice majhne še in v pleničkah,
  Zvezdice hodimo že po stopničkah.
  Lunice smo spretne že, obuti znamo čeveljce.
  Vas zanima naš vsakdan?
  Mivka, vlakec, tobogan,
  Tek čez polja in čez gozd,
  še k račkam pridemo na most.
  So mamice mirne v službi lahko,
  saj v mavričnem vrtcu zares je lepo.

  Kapljice - junij

  V mesecu juniju smo se počutili že počitniško, saj smo kar sredi igralnice lovili ribe in se zelo zabavali. Uredili smo si pričeske. Radovedno smo kukali v slikanico Mavrična ribica, ki nas je spremljala vsak dan. Iz papirja smo si izdelali tudi hobotnico, ki je bila polna malih skrivnosti.

  Lunice - junij

  Neskončno veseli, da smo zdravi nazaj, uživamo v igri s prijatelji v vrtcu. Daleč najljubše so nam še vedno luže, če pa jih ni, zavijemo radi v peskovnik, gozd ali senco za vrtcem. Tudi v igralnici skupaj razvijamo domišljijo, s petjem in pripovedovanjem pred drugimi pa samozavest. S pohodom v Mah, ko se nam smejal je Mali sonček, smo utrjevali vztrajnost in hojo, z zaključnim srečanjem s starši v gozdu pa si ustvarili nove spomine.

  Iskrena hvala vsem otrokom in staršem, ker ste z zaupljivostjo v iztekajočem se šolskem letu soustvarjali prijetne dneve.

  Vrtičkanje- Zvezdice

  Ko smo se po koronskih »počitnicah« vrnili v vrtec, smo se najprej lotili naših zeliščnih gredic. Hišnik nam je pripeljal velika korita, v katera smo skrbno presadili dišečo meto in žajbelj. Pri tem smo bili zelo spretni. Verjetno zato, ker smo v času karantene pridno vrtičkali tudi doma.

  Prihod pomladi - Kapljice

  Radovedno smo pričakovali spremembo letnega časa, ko se narava prebudi in se odene v zeleno. V igralnici smo prepevali in igrali na male inštrumente. V sprostitvenem času pa smo se veselili obiska frizerjev, ki so urejali pričeske. Raziskovali smo skupaj s skupino Lunice, kje se skrivata krtek in miška in odkrivali zanimivosti njunega zemeljskega domovanja.

  Lunice marec

  Pojdimo na vrt pogledat, kaj delata miška in krt. Miška po vrtu drobenclja, krt zemljo ravna. Miška nabira rože za krta, krt luknjice vrta – luknjo za miško vrta, vrta, vrta, luknjo za krta vrta, vrta, vrta. V eni luknji miška spi, v drugi luknji krtek spi, ninaj, ninaj, ninaj, ni.

  Smo šli pogledat tudi mi, skupaj s prijatelji iz skupine Kapljice. Oboroženi s kanglicami in lopatkami smo raziskovali krtine - če smo srečali miško in krta? To vam povedo otroci.

  Joga - Zvezdice

  V mesecu februarju nas je obiskala vaditeljica joge in nam pokazala različne elemente, kot so ptič, kobra, mucek, strehica, ipd. S pomočjo joge se lahko umirimo in napolnimo svoje telo s pozitivno energijo. Te občutke smo doživeli tudi mi. Odločili smo se, da bomo v prihodnje tudi mi vsak dan izvajali »pozdrav soncu«.
  Znova pa je prišel tudi najbolj norčavi dan v letu – pust. Otroci so ta dan ostali doma, v vrtec pa so prišle pikapolonice, gasilci, ekipa Tačk na patrulji, Pike Nogavičke, princese in še mnoge druge maškare. Kako smo se zabavali!!!

  Tralala, hopsasa, pustne smo šeme - Kapljice

  Februar je minil v pripravah na pustovanje. Takole pa so se predstavile naše maškare.

  Delavno in razigrano z rojstnodnevnimi praznovanji - Kapljice

  Skok v novo leto je bil v skupini naravnan v spoznavanju ljudske zgodbe Rokavička. Ob tem so otroci lepili, barvali in pripovedovali ob nastalem plakatu. Razveselili smo se tudi ob praznovanju z našimi slavljenci.

  Lunice - januar, februar

  Če nam prvi mesec novega leta s pravo zimo ni postregel, smo si jo pa sami ustvarili – s pomočjo likovne, glasbene in dramske umetnosti, ki jo je navdihnila pravljica o Mojci Pokrajculji. Vsebina te koroške pripovedke nas je izredno pritegnila. V pogovoru smo jo ustrezno dopolnjevali, jo z lutkami in malimi inštrumenti spontano preigravali ter jo uprizorili za otroke iz obeh oddelkov.

  Zimsko ustvarjanje - Zvezdice

  Poleg proste igre, se zelo razveselimo tudi likovnih dejavnosti. Všeč so nam barve, čopiči, … radi pa rišemo tudi s prstki. Ker nam narava ni pričarala prave zime, smo jo mi ustvarili na papir. Tulce pa smo spremenili v snežake.

  Lunice - december

  Koliko lepega smo v vrtcu doživeli v prazničnem decembru! Še pred vsemi dobrimi možmi nas je obiskal čarodej Jole Cole, ki je poskrbel, da so naše trebušne mišice delale, kot že dolgo ne. Tako nasmejani smo nato v enoti družno okrasili novoletno smrečico in se prepustili prazničnim melodijam. Razveselili smo se skrivnostnega Miklavževega presenečenja. Lovili smo prve snežinke in posejali božično žito. Pričeli smo z redno tedensko telovadbo v stekleni šolski avli. Likovno smo ustvarjali, peli in po zaslugi Lunine mamice spoznali rog, to zanimivo in glasno trobilo.

  Veseli december - Zvezdice

  Veseli december je bil v vrtcu zares vesel in poln različnih doživetij, ki so nam pričarali razposajene nasmehe na naše obrazke.
  Razveselil nas je prvi sneg in to veselje se je nadaljevalo z obiskom čarovnika, Joleta Coleta, ki je zganjal vragolije, take, da smo jokali od smeha.
  Ker je prav, da v prazničnem času polni hišo vonj po dišečih piškotih, smo se lotili tudi peke. Napekli smo polno skledo piškotov in si zraven skuhali božični čaj.

  Decembrsko pričakovanje - Kapljice

  V prijetnem pričakovanju zaključka leta in prihoda decembrskih dobrih mož smo ob pomoči starejših vrstnikov krasili smreko, vadili za peko piškotov, plesali in se veselili ob prepevanju.

  Narava v igralnici in zunaj - Kapljice

  Zadnji jesenski mesec je v naši igralnici prevladovala igra z naravnim materialom. Zaplesali smo z jesenskimi listi in raziskovali po senzorni košari, kjer so se skrivali zanimivi naravni plodovi. Zunaj smo si od blizu pogledali drevo in ga nato poustvarili v igralnici. Ob koncu meseca pa smo se podružili na ustvarjalni novoletni delavnici z našimi starši.

  Gasilci na obisku - Zvezdice

  V mesecu požarne varnosti so nas obiskali gasilci in nam predstavili svoje delo. Tudi mi smo za nekaj časa postali gasilci, saj smo z brizgo »gasili požar«, pomerili gasilsko čelado, svetili s svetilko in sedeli v gasilskem avtu. Na pomoč…

  Strani